Cykelhjälm - varför inte?

21.05.2014 kl. 09:45
Jag läste Fuas inlägg där hon skrev om cyklisten och användning av cykelhjälm.

Som sagt är Seinäjoki en biliststad. Det är också en cykliststad. Så gott som alla trottoarer är kombinerade cykel/gångvägar, och det är väldigt enkelt att ta sig fram med cykel. Men med mycket trafik och nonchalanta bilister och cyklister händer här tyvärr varje år allvarliga olyckor, och så vitt jag vet har det hänt iaf en dödsvållande olycka varje år i 4-5 års tid nu.

I morse halvvägs till jobbet började jag för intressets skull räkna cyklister med hjälm.

Resultatet (en sträcka på 4 km): 18 andra cyklister, varav en tonåring, resten vuxna. Cykelhjälmar: noll. NOLL!

Jag var den enda som bar hjälm. Skäms, Seinäjokibor, SKÄMS.

(Jag bär dessutom världens finaste hjälm:)
 
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Här bär nog 50-60% hjälm. Blir alltid lite chockad då jag ser ett barn och en förälder komma emot utan hjälm, eller då man ser föräldrar cykla med barn i barnsits utan hjälm, eller ännu värre, så att föräldern har hjälm men barnet inte har! Undrar hur många som sedan ligger på sjukhus med krossad skalle och tänker "men vad tur att jag inte blev platt i håret"
fua21.05.14 kl. 12:42
Här ser man väldigt oftacyklande familjer där barn har hjälm men inte föräldrarna. Man undrar lite hur dom föräldrarna har tänkt motivera barnen att bära hjälm sen när dom e tonåringar? Hemvägens saldo var lite bättre, 18 cyklister, 8 bar hjälm.
22.05.14 10:11
Hemma hos mig är det cykelhjälm och reflexväst påtagning innan man sätter sig på cykel. När jag cyklar med dottern händer det att någon granne säger: -Men gud vad duktiga och ordentliga ni är som syns så bra och skyddar er. Men skaffar dom hjälm själva? Icke då.
tonårsmamma24.05.14 kl. 20:18
Ah, denna "tummen upp för er, men jag ids int göra själv likadant"-logik...
26.05.14 12:39
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: