Suburbia - loving it!

19.05.2014 kl. 10:31
För ca 6,5 år sedan åkte jag och hubbyn till en hans kompis och hälsa på. Kompisen bodde då i området där vi nu bor. Och jag minns hur jag (höggravid) tänkte, hu FAN vad det här området är tråkigt,, vem i hela fridens dal vi bo här? En massa nybygge och inget annat, inget liv!

Nå, nu har ju platsen ändrats ganska dramatiskt. Livet har flyttat in iom att nästan ALLA i området har barn. (Nu finns där dessutom en närbutik med posttjänster och Otto-automat.)

Och vet ni. Jag älskar vårt nya hem. Hela veckoslutet var jag och Lily ute på gården. Hon rände runt med grannarnas ungar (Aaro, Siiri, Ella, Viljami, fråga inte vad föräldrarna heter), jag målade vårt nya begagnade köksbord på terassen, tvättade kläder och skruvade ihop ett gammalt skåp (argh!) och en ny gästsäng* (argh argh!). Men trots att det fanns stunder som skulle ha krävt en iskall sider eller fem (tappa INTE ett skruvmejselbett under en hög terass!) så var jag, ja, helt enkelt lycklig. Och så har jag inte känt mig i ett hem, på grund av ett hem, på jättelänge.

I love suburbia, who knew?

P.S. Ska förresten försöka ta lite bilder att stoppa hit, bloggen ser ju dööötråkig ut.


*JYSKs möbelpaket innehåller alltid för få exemplar av nån skruvsort och för många av en annan. Man undrar, tänker dom kanske att det är annars helt för kul och enkelt att skruva ihop deras grejer..?
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Ah, jag - fd citypinglan - har börjat drömma om radhus! Det trodde jag väl aldrig! Men dendär EGNA gården, där man kan hänga o kan släppa ut barnet, skulle inte vara så tokigt...
Catten19.05.14 kl. 23:53
Nå de e just de, HUR mycket lättare är det inte att släppa ut ungen på den egna gården, istället för att 'organisera' parkhäng? Inga tjat om törst eller hunger eller hemglömd solkräm, inga kisibrått-krångel, inga "oj nej, det kan börja regna snart, vi måst sticka nu"... Jag tror att som barnlös skulle mitt behov för egen gård inte vara lika starkt, men nu - ÅÅÅH, hur klarade man sig förut?
20.05.14 10:15
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: