Skolbarnsrumsfunderingar och datahörnor

08.04.2014 kl. 10:25
Jag var bara tvungen att skriva ut det där, skolbarnsrumsfunderingar. Nam vilket ord!
 

Jag antar att vi till hösten får flytta in ett eget skrivbord åt Lily där hon kan göra läxor. Men då undrar jag, borde vi ändå hålla det låga bordet och barnstolarna, som hon nu har? Lily är rätt kort för sin ålder, så hon ryms ännu helt bra att sitta på en sån där Ikea-barnstol. Dessutom älskar hon att leka t.ex. dagis så, att alla barnen (dockorna) sitter vid det låga bordet. Men i hennes rum blir det nog trångt i så fall... äh. Har nån annan liknande funderingar på g?

En tanke - oppisäng med skrivbord under? Har nån prövat på det?

Och sen, murheenkryyni nr. två. Sambons datahörna.
Min sambo är en gamer. Han har sin PC med dittan och dattan optimerat för spelandet. Han följer med de nyaste spelen via Youtube, han läser Pelit och Pelaaja varje månad, han beställer sina spel i förväg så att han har dom genast. Ni fattar galoppen. Han spelar, mycket. Och det är okej för mig. Men. Just nu har vi både teve + soffhörna och hans datahörna i vardagsrummet. Jag diggar det, för det mesta – på kvällen sitter han ofta vid datorn och jag sitt... okej, ligger på soffan vid teven, och så snackar vi till varandra på måfå. Det är mysigt att vara i samma rum även om vi gör våra egna grejer. Men ibland, ibland blir det för mycket. Då när han spelar online-spel. Då har han sina hörlurar på och pratar med sina spelkompisar. Jag blir ibland absolut galen på oljudet, eftersom han pratar så högt att jag har svårt att koncentrera mig på teven, saati sitten om jag har nån kompis på besök. Vi har kök och vardagsrum i ett, så man kan inte exakt fly situationen nån annan stans heller.

Nu OM vi flyttar (om:et borde försvinna den här veckan, yay!), kommer vi att ha ett större vardagsrum, men situationen är basically den samma, köket är halvöppet mot vardagsrummet. I det nya hemmet är vardagsrummet dock större till ytan, men jag undrar, vet nån en bra flyttbar lösning för en PC? För då kunde vi ha hans datahörna i vardagsrummet MEN har alternativet att flytta datorn till gästrummet då när han spelar online. Any ideas?

P.S. Fua, flytta hitåt! Jag tror jag skulle anlita dig till vårt inredningsproffs i ett nafs.
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Som barn hade jag så, dvs loft och skrivbord under. Funkade bra men det suger att bädda en oppisäng :)
Fast vi kommer nog att köra samma åt barnen i framtiden.
Evi vill ha en pulpet (och jag med, för hennes pennor och papper är överallt annars) och dom sålde sådana för 5€ på kierrätyskeskus. Skall bara försöka trolla deras inredning först... Jag kan vara din inredare på distans :) Skicka gärna bottenplan per mail, jag är sjukt nyfiken! (och hjälper nog gärna om det är någå du funderar över)
fua08.04.14 kl. 17:21
Jo, jag minns ditt loft! :) Loft är bra för extra plats, men jag är förutom bäddning också lite orolig över hur det går med att stiga upp på morgonen... Iofs så har Lily tydligen tagit efter sin pappa på den fronten, thank GOOOD. Hon stiger upp utan några som helst problem 99 morgnar av hundra. Bottenplanen, jag ska försöka fixa fram den!
08.04.14 20:46
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: