6 + 7: A taste of spring + Where I'd rather be

07.04.2014 kl. 15:21
Tar gårdagen och idag i samma bild. Cyklingsträningarna igår hade total vårfiilis över sig, och jag skulle så mycket hellre vara ute i en solig park just nu än på ett dammigt kontor.L har varit lite skraj för att cykla utan att båda stödhjulen tar i marken. Vi tabbade där, eftersom den första cykeln vi köpte var av en så töntig modell att stödhjulen inte alls gick att justera ovanför marknivå. Ergo, L fick inte alls känsla för balans med den cykeln. I höstas bytte vi till en större cykel, och L tyckte helt tydligt att det var obehagligt då cykeln lutade åt nåndera hållet. Hon ville inte alls cykla under hösten/vintern, inte alls. Men nu på våren ville hon försöka igen. Och nu hiffade hon grejen direkt. Och, vilket kan svagt urskiljas på bilden, kan hon redan cykla utan att stödhjulen tar i marken. Ännu ska vi öva på att svänga med stödhjulen på, men jag tror nog att på sommaren har vi redan en cyklist utan stödhjul. Oj, hon var så mäkta glad över att hon lärt sig. "Titta mamma, TITTA JA KANNN!!" ylade hon så att folk svängde sig om för att se vad som hände. Och jag log så att mungiporna var sjuka, för ja, hur underbart är det inte att se sin unge vara stolt över sig själv?
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Det är så fint! Evi lärde sig så att grannflickan berättade att hon först skulle sparka fart med båda fötterna från marken, och när farten är tillräcklig skall hon sätta upp fötterna och börja trampa. Hon lärde sig vips av det. Själv hade jag peppat och hurrat och försökt, men med föga framgång. Evi är alltså så envis, att hon "visste" att hon kunde cykla långt innan hon egentligen kunde, och vägrade stödhjul. Behöver jag säga att hon var ganska frustrerad förra sommaren?
fua07.04.14 kl. 18:57
Voj Evi :D Lily är också inne i föräldrar får inte neuvo-fasen. Nu går hon på fotbollsträningar (pappa är en av coacharna), och du milde när nåt inte lyckas. "Titta gumman, sätt foten såhär så gå..." "NNNEJJJ!!" Aha.
08.04.14 09:28
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: