Dagens tre.

10.03.2014 kl. 15:32

1. Facebook. Är jag konstig om jag vill hålla mitt facebook-konto privat? Jag vill inte dela arbetsgrejer via min profil, inte heller har jag behov eller lust att dela mina uppdateringar, bilder etc. med jobbkontakter eller ens kolleger (då de är endast kolleger och inte kompisar). Jag tycker att LinkedIn är menat för jobbjuttun. Är jag helt förbi min tid, liksom?

2. Avundsjuka. Maria Veitola skriver i sin kolumn i Trendi att kvinnor (i jobblivet) är så avundsjuka på varandra. Alltså på allvar, vem oooorkar ännu joma om det här. Jag tycker inte att det stämmer. Jag anser att kvinnor är helt lika lite eller mycket avundsjuka på varandra som män. Jag tycker det har mera att göra med att (vissa) kvinnor (/män) är osäkra på sig själva; det är inte ens avundsjuka, dom är bara rädda för att de själva inte kommer att lyckas. Maria tycks vara en av dem. Och även om kolumnens poäng är att Maria nuförtiden inte är avundsjuk utan berömmer andra kvinnor (well ain't you special) så är jag så frustrerad på att kvinnor själva tycks föra fram den här mystiska myten om avundsjuka kvinnor. Sluta, tack.

3. Varför är det så svårt att tömma gamla matrester från kylskåpet? Man ser burkarna, man vet vad dom innehåller, man vet hur länge dom där äggulorna har stått där, hur länge den där lilla pastaklicken har stått där... och så ba stänger man kylskåpsdörren. Why?!
 

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
1. Nä. Alla har väl sina egna syner på hur öppna/privata dom vill vara. men jag är inte ens på linkedin så vad vet jag ;)
2. Jag råkar vara i en bransch där folk är väldigt osäkra på sig själv och konkurrensen är stenhård, och där tyvärr avundsjukan och framförallt missundsamheten florerar. Och det är vansinnigt jobbigt. Jag upplever att problemet (hos oss) är mest bland kvinnorna, men knappast pga att kvinnor är småaktiga och elaka generellt, utan för att jag tror att kvinnor riktar det mot kvinnor och män mot män. Det är dock bara min mutu,
3. Jag vet inte. Dom blir ju bara äckligare, men just nu har vi säkert fyra burkar med något odefinierbart i som jag bara stänger dörren om gång på gång. urk
fua10.03.14 kl. 18:15
Jag förstår att om konkurrensen är hård känner sig nog alla osäkra, ifall t.ex. alla inte har möjlighet att jobba sida vid sida. Men att vara avundsjuk på nån som lyckas på jobbet, får ett arbetsuppdrag eller dyligt - i dont get it. Det värsta med Veitolas kolumn var dock att hon skrev att hon blir arg och frustrerad om en kvinna får ett jobb hon vill ha - om en man får det så stör det ju inte, för dom har det lättare att få jobbet. Nå men voj sjutton Maria, just DET borde du ju bli arg på!!! Argh!
Östermyran mobilbloggar10.03.14 kl. 23:16
Jag har inte läst kolumnen, men hon förefaller inte vara en särskilt vis kvinna...
Missundsamhet är från reven. Tyvärr finns det mycket av den varan i det här landet
fua11.03.14 kl. 15:17
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: