En (ex-)rökares bekännelser

26.02.2014 kl. 09:57
Jag rökte som 16-åring. Jag rökte som 20-åring. Jag rökte som 26-åring. Sen slutade jag, för första gången sådär riktigt på riktigt.
Jag var rökfri i åratal, då jag var gravid, fick dottern osv. Lite senare smög sig feströkande in i bilden. Smygrökte. Tills jag var tvungen att 'på riktigt' sluta igen.

På hösten förra året brakade jag igen. En feströkningsepisod drog ut. Så jag smygrökte igen. Snart totalbolmade jag. Skämdes. Jag är trettifyra, och jag smygröker för min mamma och min dotter och många av mina kompisar. Nolo mänska.

Nu är det slut, igen då alltså. Men varför är det plötsligt så pissigt svårt? Var det så här svårt då tidigare? Jag har nikotinpastiller (äckliga) och nikotinfri elektronisk cigarrett (helt okej, fast det är ju inte samma sak), men ack, humöret ligger ännu efter. Jag är så irriterad på allting och alla att jag har hållit mig undan från världen för att undvika att slå ihjäl nån.

Sen så shoppar jag. Kattmat för 175 € (okej, den måst ju köpas ändå), en byrå, godis, linnen åt Lily, nya ridbyxor, byksnurra (sån för att hänga strumpor på tork), tidningar etc etc. Sånt som inte egentligen behövs alltså. Snart kommer jag väl hem med en ny bil. Fast det skulle jag nog behöva.

Argh, skuldkänslor på skuldkänslor på skuldkänslor + irritation = IRRITERANDE. Varning för väldigt irriterande irriterad.


Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Jag läste just någonstans att det inte går att bli av med dåliga vanor, man kan bara ersätta dom med andra (förhoppningsvis mindre dåliga då)

Jag vet hur svårt det är och har inga råd, bara en kämpakram! Jag feströker också ibland, men festar så sällan att det inte blir mer än 1-2 cigg i månaden, och det kan jag tycka att är helt okej. Tur (eller synd) nog så gillar min mage det inte alls, så därför är det lätt att låta bli.
fua26.02.14 kl. 14:40
Jo det är mycket tydligt att jag måste ersätta skitet med nåt annat. Ideer tas emot... Lustigt förresten, jag har haft jättefiilis för öl i några dar nu - hoppas jag inte byter till det, hehe. Lustigt nr 2, min mage klarar ciggs men inte nikotinpastillerna. Iofs så är dom helt för starka.
Östermyran mobilbloggar26.02.14 kl. 18:03
Jag använde super starka turkinpippuri eller fishermans friends pastiller istället för nikorette. Dom var så starka att man liksom kunde bryta tankemönstret (jagvillhaciggjagvillhaciggjagvillhacigg) medan man åt dom, och på så sätt bryta tanken. Att ersätta med en promenad runt kvarteret hjälpte marathon mia (och är bra för kondisen)
fua26.02.14 kl. 20:48
Det som också hjälper är att bli sjuk... Har verkligen inte haft lust att röka i några dagar nu. Vilket ju är bra. Har dock haft en otrolig aptit, och särskilt starka smaker (salt, chili, socker) har jag frossat i. Men det har jag gett mig lov att göra - ända tills söndag. Sen får jag skärpa mig.
28.02.14 12:09
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: