Nerver på spänn

01.02.2014 kl. 17:31

Idag skulle jag och Lily fira flickornas dag, då V jobbar det här veckoslutet. Vi skulle shoppa en bröllopsklänning åt henne, en födispresent åt förskolekompisen och så skulle vi ut och äta lunch, bara vi två. Och sen fotisträningar.

Idag var den dagen på tjugofem som hon absolut, absolut ville leka för sig själv i sitt rum. Och Lily leker inga 'små' lekar. Nehej. Så istället för att sticka iväg tiotiden fick jag verkligen lirka iväg henne klockan 11.30. "Ja vill int, mamma!" Tack för det, liksom.

Vi kom iväg, och rundan (=vi for till Prisma, hade inte tid att mysa runt) gick bra. Men sen.
"Mamma ja VILL INT fa på fotisträningar!"
"Nåmen hördu, vi har lovat att hämta din spelkompis på vägen, så det är nu bara att sticka iväg. Byt kläderna nu, förrän vi blir försenade."
"Ja VILL IIIINT!"
"BYT...byt kläderna. Nu."

Så efter världens långsammaste byte av kläder kom vi iväg. Slirade oss fram till kompisen, plockade upp henne och slirade vidare till skolan där träningarna hålls.

"Mamma, var e mina innelenkkare?" Satan. Slirade fram och tillbaka hem efter lenkkarna. Väl under träningen bestämde sig Lily för att precis ALLT var så hiskelis svårt. Hon är vanligen inte den som gnäller, men idag var allt fel, och det blev ju inte bättre av att jag var på plats. Snyft. Snörvel. Varje gång bollen gick fel åkte axlarna upp och hakan ner. "Ja KANNNN int!!"

Sen hem. Barnet i badet. Laga mat. Kållåda. In i ugnen med den, nej FAN luckan är ju sönder! 200 grader i ugnen som inte går att stänga. Luckan är naturligtvis stekhet på insidan.

"MAMMA!" hörs det från badrummet. "Mamma, det är någo smuuuts i mitt vatten, mamma jag vill boooort!" Samtidigt som jag står där och öppnar stänger öppnar stänger ugnsluckan. "MAMMAAA!"

"VÄNTA TVÅ SEKUNDER!" yvrålar jag tillbaks. Lirkar tillslut den stekheta luckan på plats. Fixar bort ungen från badet.
"Mamma, vad är det för mat idag?"
"Kållåda."
"Men mamma, jag HAATAAAR kållåda!!"

Thank f*ing God att jag smygköpte lösgodis åt mig. Kvällen, du kan komma nu, tack.


 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: