Dagens insikt.

30.01.2014 kl. 10:50
Jag började fundera på vilken arbetsplats jag trivats bäst på under mitt liv.

Kom fram till att det var på hamburgarrestaurangen Carroll's där jag jobbade då jag var 20 år gammal. Svett, fettlukt och de asigaste, verkligen asigaste orangea pikétröjorna i världen. Jobbet i sig själv sög ju också för det mesta. Men ändå.

Så vad var det som var så himla bra där? Arbetskompisarna naturligtvis. Feelisen. De närmaste chefernas attityd. Och kanske överraskande nog, rättvisan och ordningen. Arbetsuppgifterna var tydligt uppdelade, det fanns regler som skulle följas. Man var tvungen att vara en team player. Under vissa skift fick man jobba som en dåre (Stockmanns Galna dagar i combo med kaksi clubia yhden hinnalla. Crazy!). Men den där känslan då det flöt. Jag har aldrig skrattat så mycket på en arbetsplats.

Och jag funderar igen; hur mycket kunde inte kontor och 'den vuxna' businessmiljön lära sig av en hamburgarrestaurang när det kommer till kritan? Jag tycker: ganska så mycket.
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Precis. Tror att det finns ganska så många kontorer som borde gå den kursen ;)
wonderland30.01.14 kl. 11:46
Ah, kurs, det vore grejs! "Esimiehet essuihin - mitä sinä voit oppia roskaruokalan yrityskulttuurista"
30.01.14 12:23
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: