Ge mig ett färdigt hem, tack

23.01.2014 kl. 22:46
Tittade just ett avsnitt av serien Sisustus uusiksi miehen tapaan (på ruutu.fi). För dom som inte vet så går den brittiska serien ut på att ett par får 10 000 pund för att remppa hemmet. Men så har dom bara tre veckor på sig att remppa, och kvinnan i förhållandet måste flytta ut för den tiden och får inte veta eller bestämma om något av rempan.

I det här avsnittet skulle gubben remppa köket och vessan, och herregud såna problem det kom fram i huset (typiskt brittiskt radhus, ni vet). Och jag tyckte så synd om honom! Två veckor av tre gick åt till att riva ner en vägg och brottas med avloppsproblem därtill. Och jag tänkte; aldrig, ALDRIG mer remppa och riva för oss. Tack.

I vår nuvarande lägenhet rev jag ner tapeterna i alla rum, slipade, målade, rev ner några köksskåp och så slipades och målades golvet (det inte av mig dock). Ja, det skulle bli en massa annat också, men fan. Orkade inte. Orkar inte. Okej, om vi var miljonärer och man kunde köpa proffs till hjälp för det, varför inte, men själv? Med jobb och familj vid sidan om? Never ever ever again.

Jag har hela vuxenlivet drömt om att köpa ett hem som är byggt före 60-talet, riva ner gammalt skit och ändra om enligt en stil i min, öh, vår, smak. Lite danskinspirerat, med vita trägolv (eller betong rentav?), breda fönsterbräden, badkar, inbyggda skåp och simpel inredning lutande mot 50-talet.

Nu, när vi hoppas på att kunna sälja vår lägenhet och flytta till nytt, kommer det säkerligen att bli just så. Så nytt som möjligt. Måla väggar går, men that's it. Ge mig ett hem i tråkig 2000-tals stil med helvitt kök, gråkaklat badrum, ny vessabytta och laminatgolv, jag tar det. Med jubel.
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: