Bröllopsbloggen (argh)

07.01.2014 kl. 14:06
(Det hoppar tydligen lite sporadiskt hit och dit, innehållet i mina inlägg. Oh well!)

Vi ska gifta oss i sommar, herr V och jag. Vi har bokat festplats (kyrka behövs inte, det blir civilrättegång, höhöhö), jag har köpt min klänning (som jag inte sett sen augusti och som förhoppningsvis ännu passar) och gästlistan börjar vara så gott som klar. Eller klar är den. Vårt bröllop kommer att bestå av ca 70 vuxna nära och kära + de gästers barn, som vi känner personligen. Väldigt få släktingar är inbjudna, om syskon, syskonbarn och föräldrar inte räknas. Mest är det vänner som vi verkligen vill fira med. De flesta bor i Hfors-regionen.

Men. Nu har jag då t.ex. en kompis som jag känner från stadiåren som bor rätt nära oss. Vi har hållit kontakt, vilket jag tycker är naturligt eftersom vi känner varandra och har dessutom få andra långvariga kompisar som bor här i trakten. Jag hade dock inte tänkt bjuda in henne till bröllopet. Men hon tror att hon får en inbjudan ("-Oj vad det ska bli kul att fira ert bröllop!"). Och inte nog med det, hon tror att hon kommer att vara med och planera min möhippa. Hmm, nej..?

Ärf. Hur jag än kommer att handskas med problemet, kommer hon att ta illa upp och antagligen bryta kontakten helt och hållet. Det gör knappast nån skillnad för henne, att vi inte har a) plats, b) pengar att bjuda in alla vi känner.

Jag undrar; vad är etiketten liksom, när det gäller att prata bröllop med folk som inte är inbjudna? (Det var alltså hon som tog upp ämnet bröllop i nån diskussion.) Ska man säga typ, "Sorry, du är inte bjuden så jag ids inte prata om det"? Jag menar, jag har då verkligen inte varit på alla mina kompisars bröllop, men aldrig har jag känt mig utelämnad eller ledsen. Eller bjudit in mig själv heller. Så vitt jag vet.

Krångligt.

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Hm, svår situation. Kanske en vitlögn och säga att ni håller bara ett litet "nära och kära" bröllop? mest släkt och så... och sedan byta samtalsämne?
fua07.01.14 kl. 18:38
Mjo, något i den stilen blir det. Kanske det tröstar henne att ingen annan ur samma 'gäng' i stan blir inbjuden. Får si får si. Iofs så kan det ju inte hjälpas om hon blir skitsur, vi tänker hålla fast vid att vi själv bestämmer vem som är bjuden and that's that.
07.01.14 21:12
Håller med Fua. Gyllene regeln med alla fester är att det är allas egen sak vem de vill bjuda och man ska aldrig behöva förklara sej. Den som sen vill sitta och gräma sej över sin objudenhet (ett ord?) har tydligen extra energi på lager och kan skylla sej själv.
Pia08.01.14 kl. 10:05
Amen!
15.01.14 15:26
Jag har aldrig förstått mig på hur folk täcks/vågar anta att de automatiskt är bjudna på bröllop? När det just oftast handlar om att det finns en viss mängd folk som ryms på stället. Vi råkade ut för ett par vänner & släktingar som inte fått avec-inbjudan (eftersom de var singlar då vi skickade inbjudan) men så anmälde de plötsligt nån okänd pojkvän som avec. Aha? Hur sku det vara att kanske kolla med brudparet att är det okej..? Men kul med bröllop & kiva att du bloggar igen!
Catten09.01.14 kl. 00:29
Tack, kul att vara tillbaks! Ja, alltså jag har alltid, alltid tittat vilka namn som står på inbjudan - om det står bara mitt namn på, så antar jag att endast jag är bjuden. Jag har räknat med att vi kanske har några som eventuellt har en önskad avec (som inte just nu står på listan). Men vi får se, jag vill ogärna ha dit nån Jamppa som har varit högst två veckor med i svängarna.
15.01.14 15:55
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: