Barnbokstips för semesterresa?

27.05.2013 kl. 19:44
Vi ska på resa till Spanien om två (2!) veckor. Nu funderar jag över läsbart åt femåringen att ta med på resan. Gärna en lite längre bok med kapitel, och helst med bilder, om nu inte på varje sida så i alla fall lite här och där. Boken får gärna vara lätt, man vill ju ogärna kånka på tegelstenar i kappsäcken.

Astrid Lindgren har vi kört ganska mycket av. Bullerbybarnen, Lotta på bråkmakargatan och Pippi är nog nära på genomläst redan. Ronja och bröderna Lejonhjärta är kanske lite onödigt skrämmande ännu, särskilt då Lilys kusin på tre år är med (och säkert också gärna lyssnar på). Jag är inte värst intona på att läsa högt ur serietidningar som Kalle Anka och så, det får hon gärna läsa själv sen när den tiden kommer.

Idéer?

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Vår 6-åring älskar LasseMaja-böcker och det har hon gjort ren i över ett år. Finns lite bilder också och tar flera kvällar att läsa igenom. Tex cirkusmysteriet har många fina karaktärer!
Pia27.05.13 kl. 22:28
Uj vitsi, LasseMaja låter ju perfekt, med mysterier och allt! Tack för tipset!
27.05.13 22:40
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: