Avslappningsmusik, varför?

23.04.2013 kl. 17:56

Jag var på facial idag. Julgubben hämtade mig ett presentkort till lokala spa:t, och äntligen fick jag gå och få ansiktet inlindat i choklad. Härligt! Dessvärre så hade dom avslappningsmusik i bakgrunden. Och säg mig, HUR avslappnas man om man lyssnar på nån slags keyboard-version av - tadaa - en månraket som skjuter upp i rymden? Vem, varför, vah?! Okej, det fanns annat skit på cd:n också, men nedräkningen och kapow-ljudet från raketmotorn tog priset.

Den horribla pimpelipom-musiken fick mig att minnas Lilys förlossning. När jag på morgonen av Lilys födelsedag kom till sjukhuset trodde jag att det skulle ta en eeeevighet tills hon föddes. Så jag gjorde det största möjliga misstaget: skickade hem gubben för några timmar, och lämnade mig i en nyss utbildad barnmorskas händer. O herregud. Hon var snäll och trevlig, visst, men hon var inte världens bästa stödperson för nån som snart ska skjuta ut en bowlingboll ur sin precious för första gången i sitt liv. Men jag var mjäkig nog att go with the flow, så när hon föreslog ett bad tyckte jag det lät som en super idé. Tills hon lämnade mig i badrummet ensam. Ja, inte ensam, utan med en avslappnings-cd på för fullt.

Typ sekunden efter att hon gick ut, började Thö Värkarna. Helt pissigt, men absolut helvete blev det med den där satans cd-rösten i bakgrunden. Och spelaren var naturligtvis på andra sidan rummet. "Reeeentoudu. Tuuuunne aaaaltojen liplattavan kaaauniiiiseen raaantaaan, pimpelipom..." Om och f*cking om igen. Mina krystvärkar blev, som sagt, så helvetiskt starka i vattnet, att det enda jag förmådde göra var att försöka flyta med armar och ben spretande. Tänk er flodhäst meets sjöstjärna. Jag försökte guppa närmare cd-spelaren, men helt förgäves.

När barnmorskan kom tillbaka var jag bara så färdig på hela världen. Hon hade tur att jag varken kunde prata normalt eller använda våld, annars skulle hennes karriär ha blivit kortvarig.

Men tänk, ändå skulle jag kunna om hela faderullan igen. Crazy, I say.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: