En vecka till semester

Och jag känner mig allt krassligare. Jag nästan hoppas att mina symptom har med pollen att göra, för då kan det ju hända att dom försvinner under resan. Sablar också, skulle ha så lust att springa när det är varmt och härligt väder ute, men det kan inte hjälpas.

Och vad är det för en Murphys lag som gör att man känner sig allmänt pösig och ful just när man ska börja välja semesterkläder? Argh.
03.06.2013 kl. 19:03

Fotosession

Min kompis fotade mig idag. Jag är super självkritisk när det kommer till foton ("Trippelhaka! Påsar under ögonen! Tjocka armar!") men vissa blev faktiskt helt bra. Uppdaterade redan FB-profilbilden och egenkär som jag är så slänger jag hit den också.

Det finns faktist en till orsak för fotosessionen, det hoppas jag att jag kan dela med mig här nån dag. Hoppas hoppas. Men mer om 'det' ifall 'det' lyckas.


Modell: Östermyran; klänning: Lindex; halsband: Gina tricot
01.06.2013 kl. 19:57

Sol är härligt, men...

...liksom HUR trött kan man bli? Efter några timmar på stranden efter jobbet är jag helt färdig. Och så borde jag köra ett punttispass ännu ikväll. Jag döööör. Och suktar efter choklad dessutom.
29.05.2013 kl. 20:40

Nu bara måste det göras

No more excuses. Jag ska städa bilen idag. Och tro mig, där kommer att finnas sååå mycket skit. Sand, mynthon, slantar, smulor, pennor, tidningspapper, visitkort... Och hårstrån. Min arbetskompis-pendlarbuddy har sjukt långt hår, och ja, jag har lagt märke till att en del av hans hår bor nu i min bil. Och det är nånting äckligt över att rafsa bort nån annans döda hårstrån från bilsätet. Ufff.
Nåjo, sluta gnälla kvinna, och fram med dammsugaren!
26.05.2013 kl. 10:45

FB-snörvel

Om det enda man vill skriva i ett FB-status är "Har inga ord(!), snyft" och ingen tillägsförklaring vill uppges (naturligtvis inte, orsaken är ju superprivat, liksom), så rekommenderar jag två alternativa metoder:

a) berätta om det ledsamma privat för nån bra kompis,

b) berätta om det ledsamma privat för nån bra kompis.

Förlåt mig, det är väl en outskriven regel att inte kommentera FB-uppdateringar i blogginlägg, men min bägare rann just över. Kloka, trevliga, snälla människor, vad går det åt dom i ansiktsboken? Vad är detta otroliga, nästintill barnsliga behov av uppmärksamhet och sympatikramar av halvbekanta? Känns det verkligen bättre sen?

17.05.2013 kl. 14:40

Stugliv is da shit

Vi har ju ingen egen stuga, men tack vare världens bästaste syrra (igen), får min familj också nu och då njuta av lyxen att spendera ett stugveckoslut i rukukläder och kumppare.

Eller kanske t.o.m. i bikini i det här vädret?

Ruovesi-stranden sju veckor sen:


Vad jag hoppas stranden ser ut som imorgon:


Om nån hade 15 år sen sagt att jag en dag blir så här galet lycklig över ett stugveckoslut, skulle jag ha pissat på mig av skratt. Nu är det väl bara att konstatera; medelålderslivet, I'm coming.
 

17.05.2013 kl. 11:05

Fem frågor & svar

Jag snodde de här kluriga frågorna av Pia. Min snorfyllda hjärna funkar inte med att skriva nåt djupt och meningsfullt just nu, så here goes:

1) om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle det vara?
Nothern Exposure (Villi Pohjola). Fiilis. Natur. Galna typer. Fula vinterkläder. What not to love?

2) använder du ordet "hen"? om ja, när och hur?
Nä. Eller tja, kanske jag har använt det typ två gånger om nåns bebis i magen. Jag ställer mig neutralt till ordet, behövs det nån gång kan jag nog använda det. Men allmänt sett är jag nog väldigt utanför den hetsade hen-diskussionen.

3) om du var en ståtligt träd, var skulle du villa stå då?
I observatorieparken, på en plats där en massa snatisar skulle kunna klättra upp på mig och kolla in Sverigebåtarna och nyårsraketerna och annat siisti.

4) finns det en fråga du inte vill svara på? alltså inte en av mina, utan helt allmänt, vad svarar du inte på?
Jag funderar och funderar, men nä, kommer inte på nåt. Har inte problem med att berätta lön eller bostadspris, födelseår eller vikt. Mitt svar beror mera på den som frågar än på frågan i sig.

5) favoritpryl?
Datorn? Den använder jag väl mest. Och kaffekokaren.

Japp. Nu lunch. Om nån vill ha frågor av mig så är det bara att säga hep så levererar jag.
 

14.05.2013 kl. 11:57

Tjuriga mamman blev bortskämda mamman

Idag har jag varit sur och tjurig, ja allt har varit störande på nåt sätt. Bättre blev det ju inte precis av att nån gök hade demoliserat sidospegeln på min Astra. Alltså sjutton så jävla onödigt!

Hursomhelst. Idag har Intersport 20 procent rea på alla kläder och skor, även de som redan är till nedsatt pris. Jag tänkte försöka hitta ett par träningstights, och gubben behövde ett par innebandyskor. Så dit for vi hela familjen. Väl där märkte jag att de hade ett otroligt bra utbud på träningslinnen (största delen på 40 % rea dessutom, yay!), och plötsligt stod jag där med x antalet linnen och 5 par tights att prova. Jag tänkte att jag kan köpa ett (1) linne och ett (1) par tights, så där som morsdagsgåva åt mig själv.

Men voj I-landsproblem sen! Jag hittade TVÅ par tights som kändes supersköna, och TRE linnen som satt precis perfekt. Argh! Gubben var ju dessutom ingenstans att finna, så jag kunde inte be honom att hjälpa mig i valen och kvalen. Efter en evighet av angst  i sovituskoppin tänkte jag (tjurigt) att skit i det, jag lägger tillbaks hela bunten så behöver jag inte välja.

Men vet ni; min snälla gubbe sa att kukku heller, han köper dom jag vill ha. Dom alla. Som morsdagspresent åt mig.

Sen kände sig sura och grininga mamman ganska nolo, och lite bortskämd. Men mest av allt glad! Mina fynd, varsågoda:


Två linnen från Nike (ett med insydd BH), ett från Puma (insydd BH) + ett par vadlånga tights från Li-ning (Luhtas märke väl?) och ett par lite kortare från Pro Touch (Intersports eget halpismärke).

Jag provade nog flera tightsmodeller av dyrare märken som Nike och Craft, men tydligen så är jag gjord för de lite billigare märkena, vars storlekar passar mig bäst.
(Dock kostade båda tightsen 40 ege ovh, och för mig är redan det helt tillräckligt dyrt...)

Så, nu behöver jag endast välja vilket set jag sätter på först. Hurra!
11.05.2013 kl. 15:11

Äkta kvinnor

Det här otroligt fina blogginlägget (på engelska) nuddar lite på vad Linn skrev om kroppsfixering, utseende etc. Läs.
07.05.2013 kl. 21:54

Dagens.

Dagens väder: Soligt, men blåsigt som fan. Sviiinkallt.
Dagens aktiviteter: 1 x gungkarusell, 1 x bilkarusell, 1 x griståget.
Dagens köp: 2 x kaffe, 2 x glass, 1 x pillimehu, 1 x ballong

Dagens bästa: Att skynda hem och äta glassen inne i rumsvärme. Tina upp. Titta på DVD.Så var Valborg avklarat!

01.05.2013 kl. 11:41

Tipsa bloggen - när växter är no-no

Jag lider av väääärsta inredningsfebern (eller egentligen husfeber), hilfe! Jag är inte mycket för tingeltangel, men jag skule vilja piffa upp litet här hemma. Jag älskar blommor och kluriga krukväxter, men de blir tyvärr direkt mördade av våra katter, som har blivit proffs på att äta allt grönt snabbare än man kan säga jävlasatanskattkräk. Så. Jag suktar efter... något. Något som man kan t.ex. ha på golvnivå (vi har inte fönsterbräden, sniff). Finns det snygga fejkväxter i denna stil?:


(bild: http://www.trettien.com/ )

Även andra idéer tas emot. Jag har stooort behooov at göö någo!
30.04.2013 kl. 21:38

Skittorsdag

Jag tror att jag ger upp med ridningen. Känner mig så överlopps på lektionen nuförtiden, särskilt då min grupp har förvandlats till nån slags inkörning av nya hästar - ja, inte för min del, men för dom andra, skitduktiga ryttarna som "flyttat in" på vår lektion - samtidigt som min favvolärare tydligen inte drar vår grupp mer.
Jag kan inte rida bra, men si det gör ju ingenting, jag kan ju bara lunka på och göra lite ditåt, och läraren koncentrerar sig på dom som kan och lär dom att bli ännu bättre istället. Och alla känner alla, alla rider tusen gånger i veckan, utom jag. Vittu så roligt.  

In case ni missade, jo jag tycker helt sjukt synd om mig själv. Särskilt då jag är i karkkilakko.

25.04.2013 kl. 22:16

Avslappningsmusik, varför?

Jag var på facial idag. Julgubben hämtade mig ett presentkort till lokala spa:t, och äntligen fick jag gå och få ansiktet inlindat i choklad. Härligt! Dessvärre så hade dom avslappningsmusik i bakgrunden. Och säg mig, HUR avslappnas man om man lyssnar på nån slags keyboard-version av - tadaa - en månraket som skjuter upp i rymden? Vem, varför, vah?! Okej, det fanns annat skit på cd:n också, men nedräkningen och kapow-ljudet från raketmotorn tog priset.

Den horribla pimpelipom-musiken fick mig att minnas Lilys förlossning. När jag på morgonen av Lilys födelsedag kom till sjukhuset trodde jag att det skulle ta en eeeevighet tills hon föddes. Så jag gjorde det största möjliga misstaget: skickade hem gubben för några timmar, och lämnade mig i en nyss utbildad barnmorskas händer. O herregud. Hon var snäll och trevlig, visst, men hon var inte världens bästa stödperson för nån som snart ska skjuta ut en bowlingboll ur sin precious för första gången i sitt liv. Men jag var mjäkig nog att go with the flow, så när hon föreslog ett bad tyckte jag det lät som en super idé. Tills hon lämnade mig i badrummet ensam. Ja, inte ensam, utan med en avslappnings-cd på för fullt.

Typ sekunden efter att hon gick ut, började Thö Värkarna. Helt pissigt, men absolut helvete blev det med den där satans cd-rösten i bakgrunden. Och spelaren var naturligtvis på andra sidan rummet. "Reeeentoudu. Tuuuunne aaaaltojen liplattavan kaaauniiiiseen raaantaaan, pimpelipom..." Om och f*cking om igen. Mina krystvärkar blev, som sagt, så helvetiskt starka i vattnet, att det enda jag förmådde göra var att försöka flyta med armar och ben spretande. Tänk er flodhäst meets sjöstjärna. Jag försökte guppa närmare cd-spelaren, men helt förgäves.

När barnmorskan kom tillbaka var jag bara så färdig på hela världen. Hon hade tur att jag varken kunde prata normalt eller använda våld, annars skulle hennes karriär ha blivit kortvarig.

Men tänk, ändå skulle jag kunna om hela faderullan igen. Crazy, I say.

23.04.2013 kl. 17:56

Häst, katt, same shit

Min hjärna lyckades inte helt koppla av från hästflickemode* ikväll. Då jag kom hem efter ridlektionen kom en av missarna och strök sig längs mitt ben. Jag reagerade som om det var en häst som skuffades. Stackars lilla katt fick sig en ganska redig "såja, bakåt!"-puff av ridskon.

Djurplågaren, that's me.

 

*mode as in möud, inte fäsjön

18.04.2013 kl. 22:47

Varför alltid torsdagar?

Varje torsdag då jag kommer hem är jag som en våt trasa. Schloff säger det när jag däckar ner vid matbordet. Ögonen svider, jag maratongäspar och pratar i halva meningar. Perfekt vegetative state för kvällens ridlektion. Eller så inte. Och alltid, alltid på torsdagar.

18.04.2013 kl. 18:39
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: