2. In my handDet allra viktigaste. <3
02.04.2014 kl. 22:59

Fotoutmaning: 1. Something purple

Funderade i morse vad sjutton jag ska hitta på som är violett (eller purpur heter det väl), annat än L:s jacka eller vår vaxduk på matbordet. Jannika B:s nya skiva på jobbet räddade mig. Fotot i sig är ju inget att lyfta fram, men måste säga att bilden hon använt på omslaget (och på keikkaplanscher) är ett fiffigt val, blicken fastnar på färgerna.

01.04.2014 kl. 11:17

I april

I april kommer allt detta förhoppningsvis att hända:

- jag fyller år

- vi har inte en enda bostadsvisning

- vi skriver under en massa papper och blir en aning mer fattiga

- vi ger bort våra hemnycklar och får nya hemnycklar

- vi packar lådor och stressar

- vi är enormt lyckliga, tror jag

Som ni kanske gissar, har vi accepterat ett bud på vår lägenhet. Huisig, huisig lättnad. Eller inte heeelt huisig, ännu.

April är en mysig månad annars också. Jag tänkte försöka mig på en fotoutmaning, får se hur det går. Kanske du också vill försöka?

 

30.03.2014 kl. 11:46

Listan

Norpad av Fua. Jag ljuger lite på vissa ställen, för just nu går jag omkring och ser ut som ett as varje dag, samtidigt som vår kämppä inte har sett nåt piff i inredningen i de senaste två åren. Så jag svarar som jag skulle vilja ha det egentligen.

Min stil i tre ord:
Praktisk, avslappnad, färgglad.

Det här plagget skulle aldrig komma nära min kropp:
Napapaita.

Just nu har jag på mig:
Jeansleggings (världens bästa), t-skjorta, blågrå bylsig tröja, randiga strumpor.

Det här är en bild på mig när jag kände mig bekväm:


Jag i Köpenhamn (!) anno 2009. Flip flops, världens mjukaste skönaste fulaste turkosa haremshorts.

Det här är bild på mig för länge sedan:Östermyran sisådär fyra år gammal.


Jag känner mig allra snyggast i:
Ähum. Jag tror man borde ha a) en bättre utseendedag för att vara snäll här, b) ha bättre bilder på sig själv. Svårt att säga vad jag känner mig snygg i. Högklackat? Träningstights? Beror helt på dagen.

Mitt favoritplagg just nu:

Helt asigt skit bild (jag och selfies, it's a struggle), men min nya vårjacka från vero moda. Som ses (eller inte ses) är den svart, perfekt längd, med dragkedja och bra fickor. Praktisk alltså. Älskar den.

Min stil hemma med tre ord:
Gråvitt, simpelt, kantigt (gillar inte mjuka former).

Jag skulle aldrig inreda med:

(Bild: Kalustetukku.)

Pryl jag suktar efter:
Räknas en egen gård? Om inte, så en ny soffa. Obs, inte den ovanför.

Mitt bästa stylingtips:
Inredning:
En stor bukett med tulpaner. Do it.
Mode: Klä dig som du vill.

Min favoritplats hemma:
Vår asiga soffa

Mitt problemhörn hemma:
Hmm, alla just nu? Okej, jag säger brevid sängen. Alltid kläder. Alltid. Ibland en halvt ouppackad väska, ofta tidningar, korsord, plastpåsar... argh!

 

24.03.2014 kl. 23:20

Att dumpa silkeshandskarna

Snart är det näppylähanskat som gäller. Eller kanske såna där menade för potatistvätt?

Uuuusch så enerverad jag är. Vi har anlitat en bekant för ett uppdrag. Först gick allt utmärkt. Så småningom har vi hamnat ganska lånt ner på todo-listan. Och nu börjar vi vara ganska färdiga med "Jag ringer dig idag på kvällen" (inte), "Oj sidu, missade ditt meddelande totalt!" (igen), och "Ja, jag skulle ju ringa dig redan i början av veckan" (men skit i det).

Men vi har inte orkat gnälla. Människan i fråga är ändå en trevlig person, och jag tror inte att hen menar att vara fräck. Och det är så svååårt att gnälla på nån man känner. Får se, kanske allt ordnar sig till slut. Eller så får vi vara assholes (?) och sätta stopp för avtalet.

Uäh. Mest av allt stör det att jag slösar ändå en hel del energi på att funtscha på det här.
24.03.2014 kl. 16:39

Sånt man minns först sen när det är för sent...

...som att under vintern gå på allergitest för hösnuva/pollenallergi. Det kan man ju inte göra då säsongen är på, så att säga.

Nu kan ni säkert gissa er till vem som mindes det ogjorda allergitestet nu när hen redan har svullna ögon och nyser stup i kvarten. Bra jobbat.

(Och jo, man får Heinix från apoteket utan recept, men det sku ju vara sååå mycket billigare med Kela-avdrag. Stupid stupid stupid.)

19.03.2014 kl. 11:18

Håret

Mitt hår är helt hårrår. Get it? Hår-rår. tihi tihi.

Jag har nu kommit in i min sedvanliga vårhårangst (okej, nu slutar jag rimma). Jag vet t.o.m. vad jag vill ha. Lily Allen, den underbara kvinnan (som kommer till Ruisrock och som jag mååååste se) har en perfekt kalufs. Men jag har två problem. För det första så är jag inte säker på en hurdan pannlugg jag vill ha: rak och kort som Lilys, eller sen med swisch åt sidan med eventuellt nån tuff färgnyans.


(Bilder lånade från öööh dailymail och hawtcelebs.)

För det andra så har jag ingen luottofrissa. Så störande! Jag vågar således inte klippa mig nånstans, eftersom att slänga hundrafemti juuro på nåt man inte diggar till 100% är inte en option. Argh.

13.03.2014 kl. 14:44

Dagens tre.

1. Facebook. Är jag konstig om jag vill hålla mitt facebook-konto privat? Jag vill inte dela arbetsgrejer via min profil, inte heller har jag behov eller lust att dela mina uppdateringar, bilder etc. med jobbkontakter eller ens kolleger (då de är endast kolleger och inte kompisar). Jag tycker att LinkedIn är menat för jobbjuttun. Är jag helt förbi min tid, liksom?

2. Avundsjuka. Maria Veitola skriver i sin kolumn i Trendi att kvinnor (i jobblivet) är så avundsjuka på varandra. Alltså på allvar, vem oooorkar ännu joma om det här. Jag tycker inte att det stämmer. Jag anser att kvinnor är helt lika lite eller mycket avundsjuka på varandra som män. Jag tycker det har mera att göra med att (vissa) kvinnor (/män) är osäkra på sig själva; det är inte ens avundsjuka, dom är bara rädda för att de själva inte kommer att lyckas. Maria tycks vara en av dem. Och även om kolumnens poäng är att Maria nuförtiden inte är avundsjuk utan berömmer andra kvinnor (well ain't you special) så är jag så frustrerad på att kvinnor själva tycks föra fram den här mystiska myten om avundsjuka kvinnor. Sluta, tack.

3. Varför är det så svårt att tömma gamla matrester från kylskåpet? Man ser burkarna, man vet vad dom innehåller, man vet hur länge dom där äggulorna har stått där, hur länge den där lilla pastaklicken har stått där... och så ba stänger man kylskåpsdörren. Why?!
 

10.03.2014 kl. 15:32

Masterchef Östermyra

Den här veckan har varit mer eller mindre hektisk, med långa arbetsskift för hubbyn. Jag har agerat dagisansvarig, kvällsansvarig och middagsansvarig (och bakningsansvarig). Nerverna är tyvärr ännu på spänn och jag har några gånger haft lust att sätta mig i ett hörn och gråta (och röka en cigg, ja fan det skulle ha suttit bra), men som Pink sjunger, but just because it hurts doesn't mean you're gonna die, you've gotta get up and try and try and try.

Så jag har fokuserat på matlagning och bakning den här veckan. Jag diggar Masterchef Australia (och endast Australia), och för att piffa upp våra tråååååkiga middagsrätter har jag gjort lite masterchefregler åt mig. Jag rekommenderar det varmt! Idag gjorde jag "mystery box challenge" och tog fram olika ingredienser sådär på måfå. Det blev brysselkål, zucchini, pesto, knackkorvar och kronärtskocka på burk. Mål: fixa middag på 30 minuter.

Ta - dah!
Jag huijade lite och tog riven ost ur kylskåpet efteråt. Men asså gott var det! Gjorde dessutom en 'extra' rätt, Lily fick spagetti och knackisar med färska grönsaker istället.

Nu ska det blir Masterchef dessert challenge. Jag och Lily ska snabbt rafsa ihop nåt gott av mascarpone. Hmm, jättesvårt...

06.03.2014 kl. 18:01

Fråga bloggen: tavla på betongvägg utan skruvar?

Har nån testat alternativ för stenborr + skruv + gudvetvad för att få upp (inte-tunga) tavlor på en betongvägg?

Vill ogärna borra hål i väggarna särskilt om vi ska flytta, men nu har väggarna varit tomma i snart tre år så jag börjar vara lite led.
04.03.2014 kl. 15:34

Världens sämsta wifey-to-be

Herr V fyller år imorgon. Trettio år. The big three-oh. Vad får han till födispresent då?

Ett underställ. (Soppan på bilden är min.)

Jag är världens sämsta fruga. Jag skulle vilja ge honom en cykel, men det har jag inte råd med. Jag skulle vilja ge honom ett par brottningstossor (enligt hans önskan), men det finns inte storlekar.

Så han får ett underställ.

03.03.2014 kl. 13:42

Glansbildsblogg

Jag tror att jag måste lära mig att ta lite selfies och dagens outfits och vackra inredningsbilder och sånt att fylla bloggen med. Eller kanske jag ska skriva mer om bakverk och ridning och bröllopet och dotterns eskapader.

Det är nämligen så att en juttu i livet trycker så in i helvete på mitt sinne och egentligen vill jag bara slita av mig håret och köpa en (fungerande) kanon. Men mera kan/vill/orkar jag inte gnälla om the juttu.

Måste lära mig att leva lite glansbildslivet för annars blir det här en ganska svart och bitter och arg blogg. Ska återkomma med nån frågelista eller bilder på kattungar a la Fua.

03.03.2014 kl. 11:54

Hästflickor

Som jag nån gång tidigare nämnt finns (=bor) det en massa tonårsflickor på vårt stall. Ni vet, flickor som står i klunga och rider i klunga och fnittrar och viskar och svarar inte när man pratar med dem. Ibland blir jag verkligen irriterad på dem. Jag har svårt för folk som inte svarar när man pratar med dem, oavsett ålder.

Men så råkade jag se facebookprofilen av en av flickorna. Och det slog mig, dom är ju bara så små flickor än. Dom (tydligen) ääälskar Justin Bieber, dom ääälskar vissa av hästarna (femtusen hjärtan här) och har foto efter foto efter foto på sin favorithäst. Och, när favvohästen har blivit såld - då gråts det. Med tusen gråtande emoticons.

Jag undrar - kommer det att bli lättare att förstå tonårsflickor sen när man själv har en dotter i den åldern?
28.02.2014 kl. 12:09

En (ex-)rökares bekännelser

Jag rökte som 16-åring. Jag rökte som 20-åring. Jag rökte som 26-åring. Sen slutade jag, för första gången sådär riktigt på riktigt.
Jag var rökfri i åratal, då jag var gravid, fick dottern osv. Lite senare smög sig feströkande in i bilden. Smygrökte. Tills jag var tvungen att 'på riktigt' sluta igen.

På hösten förra året brakade jag igen. En feströkningsepisod drog ut. Så jag smygrökte igen. Snart totalbolmade jag. Skämdes. Jag är trettifyra, och jag smygröker för min mamma och min dotter och många av mina kompisar. Nolo mänska.

Nu är det slut, igen då alltså. Men varför är det plötsligt så pissigt svårt? Var det så här svårt då tidigare? Jag har nikotinpastiller (äckliga) och nikotinfri elektronisk cigarrett (helt okej, fast det är ju inte samma sak), men ack, humöret ligger ännu efter. Jag är så irriterad på allting och alla att jag har hållit mig undan från världen för att undvika att slå ihjäl nån.

Sen så shoppar jag. Kattmat för 175 € (okej, den måst ju köpas ändå), en byrå, godis, linnen åt Lily, nya ridbyxor, byksnurra (sån för att hänga strumpor på tork), tidningar etc etc. Sånt som inte egentligen behövs alltså. Snart kommer jag väl hem med en ny bil. Fast det skulle jag nog behöva.

Argh, skuldkänslor på skuldkänslor på skuldkänslor + irritation = IRRITERANDE. Varning för väldigt irriterande irriterad.


26.02.2014 kl. 09:57

Ett halvt nervsammanbrott senare

Som fortsättning på mitt tidigare inlägg. Åkte hem, gick till roskisarna och kollade. Tomma. Tömda. Roskisbilen hade hunnit före mig.

Gick in. Satt mig i soffan och bara funderade i tio minuter.

Kom plötsligt ihåg att jag hade lagt den Viktiga Högen i en låda där hemma, inte i roskisen.

Kom plötsligt ihåg var den försvunna nyckeln var. Hittade den genast.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta (skratta).
18.02.2014 kl. 12:09
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: