Sunday, boring Sunday

Uaaah, jag hatar söndagar. Inte för att jag maindar att ha ledigt. Men det är så ATTANS trååååkigt.

Sambon har nuförtiden nästan alltid antingen dagsskift (7-19) på söndag eller så nattskift lö-sö, varpå han sover hela söndagen.

Det blir ganska många söndagar på tumis med Lily, och även om vi har kul och  försöker hitta på kul saker tillsammans, så blir jag tokig på att inte ha vuxensällskap.

Och så är ju mitt sällskap en femåring, vilket ibland tär lite på nerverna. "Mamma mamma vad ska vi gö idag de e så tråååååkit nej jag vill inte ut ja vill leka nej jag vill int spela spel mamma du får int dricka kaffe nu nej kom o lek me mig NU och NU vill jag ut men jag vill int ha dom där skorna på jag vill sätta lenkkare mamma kan vi leka dagis sen när vi kommer in mamma jag vill absolut inte äta" etc etc.

Försök nu sen klara dig en kväll utan choko efter det.
13.01.2013 kl. 09:48

Första femman! (eller Lyckan, del II)

Såhär vill jag att mina ögonfransar ska se ut ofta, ofta i vinter:
Jag sprang min första femma i år, wohooo! Långsamt som fan, men skönt som fan!
12.01.2013 kl. 16:42

Lyckan

Jag och Sotka, världens rundaste, rultigaste häst. Stor i alla riktningar utom höjd (jag menar, kolla in jättehuvet!). Man sitter typ i spagat på henne. Jätteskön att rida på ändå.Ja hörni, att det tog mig trettio år att börja på riktigt med ridning. Tretti bortslösade år, I tell you!
10.01.2013 kl. 22:31

Golden Rax, pizza buffet!

Vet ni den där hemska, hemska reklamjinglen?

Jag har undrat här en tid över varför den där jäkla rallatuksen spelar i mitt huve VARJE morgon. Varje morgon då jag går till bilen har jag "Golden Rax, pizza buffee!" som spelar på repeat i knoppen. Man blir galen av mindre.

NU insåg jag orsaken. Iphonens "gitarr-riff". Melodin som väcker mig (eller så inte) varje morgon. Den är inte identisk till, men tydligen tillräckligt lik Rax-rallatiraan.

Hah. In your face, Golden Rax! Imorgon blir det andra bullar. Eller pizzor.
10.01.2013 kl. 09:36

Olé, whoop whoop!!

Jabajabajabaa, det blir inte en, utan T-V-Å (2) veckor för oss i Spanien i juni, hurrrraaaa!! Dit rök våra skatteåterbäringar, men so what, it never rains in Spain! Sí sí sí!

...Fast jo. Sí. Det betyder att jag har F-E-M (5) månader på mig att inte likna en strandad val med fyrdelad rumpa i min bikini. Yikes.
09.01.2013 kl. 21:17

Overall eller byxor + jacka?

Dagens viktiga fråga; ska en 5-6-åring ha haalare eller byxor + jacka? Vilkendera har era kids?
09.01.2013 kl. 08:43

Slaskigt värre

Thank god for these:

02.01.2013 kl. 09:18

Massakausi på slutrakan

Hej,

Update om, öh, de senaste två månaderna.

Jag har:
- ätit
- sovit
- jobbat
- varit trött
- firat femåring i tre etapper
- varit sjuk
- ätit
- firat jul i två etapper
- minglat med familjen
- ätit
- ridit några gånger.

Sisså, slutåret i ett nötskal. Nu är jag tjock och ganska inspirerad på att ta itu med lite träning och piggare humör i början av anno 2013.
30.12.2012 kl. 22:49

Ajo, nåt superhäftigt och positivt.

Min flicka försöker tala svenska med mig, mest hela tiden. Mittiallt inser jag att vi nästan för en hel diskussion på svenska. Visst. lite knaggligt, och prepositioner brukar ännu bli borta, men hon vill.Tala svenska. Med mig.

Jag blir tjock i halsen bara av tanken. Min tappra lilla finlandssvenska fröken.
22.10.2012 kl. 22:29

Ett inlägg om inget.

Skriver. Raderar. Skriver igen. Raderar. Funderar.

Dagens, veckans, månadens tema. Vill skriva, vill kommentera, men. Jag bara inte. Kan? Vill? Orkar? Förmår mig?

Svammel: Egentligen vill jag skriva, men jag skulle villa skriva om positiva grejer. Visst händer det en massa positivt runt mig, och jag har gjort positiva saker. Men just nu fattas det där att vara positiv mot mig själv. Har tappat gnistan för mig själv. Tycker själv att jag är så himla tråkig och daskig. Inte värd besväret, liksom. Funderar på att gå till arbetshälsovårdaren för att kolla blodvärden, för att kolla tankebanorna. Är det kaamosdeppis/trötthet? Lågt hb? Jobbrelaterat? För lite vitaminer? Jag vet faktiskt inte riktigt. Men pissigt störande är det nog. Sådär att man känner sig ganska kökkö men vill inte oija sig om det. Och visst känner jag en slags skam eller skuld, ni vet, "jag har ju det bra och är ju helt lycklig och har fast anställning, inte tid för onödigt trassel nu". Och så köper jag godis och dricker te och drar in mig under filten och ligger i koma hela kvällen med noll hjärnaktivitet. "Imorgon drar jag igång och blir pigg som en mört igen!"

Japp. Still waiting.
22.10.2012 kl. 21:28

Midnatt råder

...och tyvärr är det inte tyst i huset än. Nej, jag jobbar inte som tur är, men på riktigt. Mörkret. Som jag hatar det här mörkret! Jag är ständigt trött, men kan inte sova. Orkar inget. Har kallt. Är trött. Sa jag trött redan? (Och det där med himla stressig jobbperiod har inte gjort senaste tiden så där en promenad i parken, precis.)

Kan inte Running Finland eller Vasas vassaste flytta till Östermyra för vintern? Jag skulle bara sååå behöva springsällskap just nu, för jag-kommer-mig-inte-ut.

Men men, jag ska försöka få mig i liv igen. Kanske nån utmaning i stil med förra december, perhaps? Måste fundera ut nåt. För annars blir jag galen! Tips tas emot!
09.10.2012 kl. 00:19

Mental note

Andas in. Andas ut. Repetera.


H. Stress och jävligheter
27.09.2012 kl. 10:13

Hej december...

...jag väntar på dig redan!

Särskilt på den 5.12.
25.09.2012 kl. 12:58

Resebloggen

Två trötta nånstans i Oulainen. Halvat on huvit.

21.09.2012 kl. 16:47

Bra grejer när man är sjuk

Hemlagad lingonpaj med lite vaniljsås, Dance på TV och en stor, rykande kopp Rooibos. Så yummy combo att jag är nästan frisk nu. Och då har jag hälften kvar av Rooibos och Dance.

Pajen försvann lite snabbare.
20.09.2012 kl. 20:29
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: