Medalj och allt vad det heter - och en shake.

I did it, yeeeeaaah! Drog mig till punttis alltså. Triceps (+ axlar), rumpa och mage fick känna min vrede idag. Jag belönar mig som bäst med en proteinshake, min första (av pulver, då) faktiskt. Överraskande okej.

Jag är helt tydligt taggad på punttis just nu, får alltid helt sjuk fiilis och vill genast träna typ alla muskler i kroppen. Hemligt lite avis på dom där på pullukka-programmet i TV som får träna sex timmar i dagen i två veckors tid. Kontorsjobb suuuuger!


Edit: Herreguuud vad tråkig min blogg ser ut, bara text. Ska försöka lägga upp lite mer bilder.
29.05.2013 kl. 23:40

Sol är härligt, men...

...liksom HUR trött kan man bli? Efter några timmar på stranden efter jobbet är jag helt färdig. Och så borde jag köra ett punttispass ännu ikväll. Jag döööör. Och suktar efter choklad dessutom.
29.05.2013 kl. 20:40

Som att andas genom ett sugrör

Jag var just ute på lenkki. Jag vet inte vad för träd/buske som blommar värst just nu, men efter att ha sprungit ca 500 meter kändes det redan asigt i lungorna. Luften gick varken in eller ut, lungorna funkade helt enkelt inte. Andingen pep och ven och jag hade bara lust att lägga mig på marken och dö. Samma känsla hade jag nästan exakt ett år sen, då jag sprang ett 10 km:s lopp här i Sjoki. Så. Det verkar som om jag blivit pollenallergiker på äldre dagar. 

It sucks. Sooo bad.
25.05.2013 kl. 18:59

Jess jess jess!!

Minns ni skittorsdagen? Nåh, hörni, Östermyran is baa-aack!

Idag hade jag samma häst som den där torsdagen. Och vet ni. Det gick så hohhobra idag! Jag och Tepa, vi var helt in the zone, fattade galopp åt båda hållen tosta noin vaan (jag är ofta betydligt sämre åt vänster), och ja, allt bara funkade. Läraren tänkte tappa hakan, hah! Hon den här nya har ju bara sett mig rida som ett pucko, med hukad rygg och ben som vispar, på hästar som inte vill. Tji fick hon! "Mä oon kyllä niin äimän käkenä ja ylpee susta!" Det är jag nog också. Voj lycka lycka lycka.
23.05.2013 kl. 22:24

Crossfit - pust!

Ja, fua frågade mig i sin kommentar om hur crossfiten var.

Svar: Siisti! Dock dödande, surprise surprise. Och detta var ju då inte ens ett helt pass, totalt tränade vi i typ 15 minuter.

Det var helt basic rörelser: knäböj med kettlebell, magmuskler (den här rörelsen), militärpress (pystypunnerrus), lådhopp, pull-ups (leuanveto) med rep/ringar/stång och sen spiderman crawl (här på youtube). Dessa gjorde vi i tur och ordning i 40 sekunder. Man fick ca 20 sekunder flåstid emellan stationerna och sen var det bara att köra på igen.

Första rundan gick väl okej, men redan det andra passet vid pull-upsen kändes ganska kakisegt! Och de sista lådhoppen var nog inte vackra...

Det här passet var tänkt som ett aerobiskt pass, tyngderna var från den lättare ändan och pulsen var hög hela tiden. Fr.o.m. nästa vecka kommer min punttis att börja köra 2 pass i veckan, ett pulshöjande och så ett som fokuserar mer på maxstyrka.

Summa summarum, jag gillade passet jättemycket! Jag trivs bäst med träning som drar musten ur mig helt och hållet, ni vet, spykänsla, svordomar och så. Då presterar jag bäst, tycker jag. Så jag ska nog definitivt försöka få in crossfiten i veckoplanen i sommar. :)

22.05.2013 kl. 23:13

Crossfit-testing idag, shiiit

Idag ordnar min punttis avoimet päivät, och en grej som man får testa gratis är crossfit. Och jag har lovat att pröva det tillsammans med hubbyn. Passet är bara en halv timme, men ändå. Mamma hjälp.
20.05.2013 kl. 17:57

Late shift

Är man lat så är man. Lägger man sig och lurkar på soffan efter middag så står man för sitt kast - och tar kvällsträning kl. 22:15. Liiite segt.

Men det positiva? Man behöver inte direkt stå och köa:

Det var bara jag (och övervakningskameran) alltså. På bilden sportar jag några av dom nya träningskläderna, men mina armar darrade som fan så linnet ser man ju inte så mycket av. Oh well.

P.S. Telefonskalet är från HM:s barnavdelning. Jag blir aldrig vuxen.

15.05.2013 kl. 23:29

Tjuriga mamman blev bortskämda mamman

Idag har jag varit sur och tjurig, ja allt har varit störande på nåt sätt. Bättre blev det ju inte precis av att nån gök hade demoliserat sidospegeln på min Astra. Alltså sjutton så jävla onödigt!

Hursomhelst. Idag har Intersport 20 procent rea på alla kläder och skor, även de som redan är till nedsatt pris. Jag tänkte försöka hitta ett par träningstights, och gubben behövde ett par innebandyskor. Så dit for vi hela familjen. Väl där märkte jag att de hade ett otroligt bra utbud på träningslinnen (största delen på 40 % rea dessutom, yay!), och plötsligt stod jag där med x antalet linnen och 5 par tights att prova. Jag tänkte att jag kan köpa ett (1) linne och ett (1) par tights, så där som morsdagsgåva åt mig själv.

Men voj I-landsproblem sen! Jag hittade TVÅ par tights som kändes supersköna, och TRE linnen som satt precis perfekt. Argh! Gubben var ju dessutom ingenstans att finna, så jag kunde inte be honom att hjälpa mig i valen och kvalen. Efter en evighet av angst  i sovituskoppin tänkte jag (tjurigt) att skit i det, jag lägger tillbaks hela bunten så behöver jag inte välja.

Men vet ni; min snälla gubbe sa att kukku heller, han köper dom jag vill ha. Dom alla. Som morsdagspresent åt mig.

Sen kände sig sura och grininga mamman ganska nolo, och lite bortskämd. Men mest av allt glad! Mina fynd, varsågoda:


Två linnen från Nike (ett med insydd BH), ett från Puma (insydd BH) + ett par vadlånga tights från Li-ning (Luhtas märke väl?) och ett par lite kortare från Pro Touch (Intersports eget halpismärke).

Jag provade nog flera tightsmodeller av dyrare märken som Nike och Craft, men tydligen så är jag gjord för de lite billigare märkena, vars storlekar passar mig bäst.
(Dock kostade båda tightsen 40 ege ovh, och för mig är redan det helt tillräckligt dyrt...)

Så, nu behöver jag endast välja vilket set jag sätter på först. Hurra!
11.05.2013 kl. 15:11

Nöjd.

Jag var igen och simma idag. Det var ganska lite folk på plats, så jag beslöt mig för att simma cooper. Hör och häpna, jag hann plaska 500 meter på 12 minuter, vilket i min ålderskategori klassar som utmärkt. Hurra! Och då simmade jag inte ens helt för fullt, kunde ju ha crawlat lite men höll mig till bröstsim. Men vad glad jag blev.

Dessvärre lyckades jag få vatten i örat, vilket är en av mina största fobier*. Och nu vet jag inte om jag fick allt bort, hjäääälp!

Jag kommer inte att sova inatt.

*har haft världens öronimflammation som snorvalp p.g.a. poolvatten i örat. TRAUMA.

29.04.2013 kl. 21:23

Skittorsdag

Jag tror att jag ger upp med ridningen. Känner mig så överlopps på lektionen nuförtiden, särskilt då min grupp har förvandlats till nån slags inkörning av nya hästar - ja, inte för min del, men för dom andra, skitduktiga ryttarna som "flyttat in" på vår lektion - samtidigt som min favvolärare tydligen inte drar vår grupp mer.
Jag kan inte rida bra, men si det gör ju ingenting, jag kan ju bara lunka på och göra lite ditåt, och läraren koncentrerar sig på dom som kan och lär dom att bli ännu bättre istället. Och alla känner alla, alla rider tusen gånger i veckan, utom jag. Vittu så roligt.  

In case ni missade, jo jag tycker helt sjukt synd om mig själv. Särskilt då jag är i karkkilakko.

25.04.2013 kl. 22:16

Pumpdagboken

Dagens bodypumpvikter:
- uppvärming 3,5 kg/ända
- kyykky 10 kg/ända
- bröst 5kg/ända
- rygg 6kg/ända
- ojentajat 3,5 kg/ända /5kg i slutet
- haba 3,5 kg/ända
- askelkyykky 5kg/ända, hade stången alltså
- axlar 2 kg tyngder hela vägen
- magmuskler 5 kg

Det är knappast nån läsare som bryr sig om mina pumpvikter, men det är kul att göra statistik åt mig själv. Egentligen ett riktigt bra pass, ryggen kunde ha tagit ett kilo mer, och armar + bröst gick mycket bättre än förra gången. Hoppas på att kunna göra axlarna med tre kilo förrän programmet byter. 

Men det som stör är att jag har väldigt svårt att få inprickat ens två bp-pass i veckan p.g.a. sambons arbetstider. Frustrerande.

23.04.2013 kl. 22:08

När man är trött och slapp

Jag insåg just nånting. Jag har blivit, i all hemlighet, nån slags bastufantast.

Jag är nämligen helt pisskakkamåndagstrött, men tanken av bastu x 2 får mig att orka till simhallen. De e heelt andra keikkor än att komma hem svettig från lenkki/pumpen och ta en snabb dusch. Ångbastu, here I come!
 

22.04.2013 kl. 19:22

Dubbelpass!

Ah, fiilisen är toppen! Jag bestämde redan igår att det ska bli både pump och simning idag. Sagt och gjort. Pumpen gick jättebra med tanke på att hostan satt kvar ordentligt ännu i onsdags. Jess! Efteråt släpade jag mig till simhallen, där jag mötte upp med hubbyn och tösen. De hade plaskat en tid redan, men lite hann vi leka krokodil tillsammans. Sen stack de och jag simmade en blygsam halv kilsa. Nu är jag hemma och mätt efter en megahög med mat. Gäsp, får man gå och lägga sig redan?

(Här kan ni föreställa er en snygg bild på mig sådär glad, tränad och fräsch. Jag orkar inte lyfta telefonen till ansiktshöjd.)

19.04.2013 kl. 20:14

In case of emergency

Jag väljer helst 'riktig' näring alla gånger, men ibland kommer sötsuget med mycket kort varsel, eller snarare sakta smygande men säkert. Då brukar jag ibland dra en sån här:Allevos eller Naturdiets smoothies/shake. De är ju inga delikatesser* direkt, men jag har märkt att de hjälper rätt så bra mot akut sockerbehov. De innehåller ju nog socker, men hellre en burk 'smoothie' än en hel karkkipåse. Så innehåller dom ju dessutom en massa olika tillsatta vitaminer o skit. Så för en sugarnut som jag kan en sån här rädda från karkkiöverdos.*choco fudge shake smakar översöt kakao, ska drickas endast kall för annors smakar den verkligen apsvett.
 

19.04.2013 kl. 13:34

Plask!

Eftersom jag ännu också har hosta, har jag avhållit mig från pumpen och spring. Men idag började jag vara så fäääärdig att ligga på soffan och tycka synd om mig, att jag beslöt mig för att fara och simma. ENSAM, för första gången på, hmm, två år? Nå, hur som helst, alltså hur ljuvligt är det inte att simma? Älskar det, särskilt då det känns lätt egentligen alltid, till skillnad från löpning eller ridning. En bra känsla det där med ett 'lyckat' pass.

En kilsa blev det idag, och sen - bastu, ahhh! Och ångbastu, dubbel-ahhh! Där satt jag och såg högst antagligen födande ut då jag försökte andas så djupt in genom munnen som möjligt (hostan, ni vet). Jag inbillar mig att det känns lite lättare att andas nu. 

Hädan efter ska jag nog försöka klämma in simning minst två gånger i veckan. Ja.

17.04.2013 kl. 21:01
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: