Tipsa bloggen - när växter är no-no

Jag lider av väääärsta inredningsfebern (eller egentligen husfeber), hilfe! Jag är inte mycket för tingeltangel, men jag skule vilja piffa upp litet här hemma. Jag älskar blommor och kluriga krukväxter, men de blir tyvärr direkt mördade av våra katter, som har blivit proffs på att äta allt grönt snabbare än man kan säga jävlasatanskattkräk. Så. Jag suktar efter... något. Något som man kan t.ex. ha på golvnivå (vi har inte fönsterbräden, sniff). Finns det snygga fejkväxter i denna stil?:


(bild: http://www.trettien.com/ )

Även andra idéer tas emot. Jag har stooort behooov at göö någo!
30.04.2013 kl. 21:38

Nöjd.

Jag var igen och simma idag. Det var ganska lite folk på plats, så jag beslöt mig för att simma cooper. Hör och häpna, jag hann plaska 500 meter på 12 minuter, vilket i min ålderskategori klassar som utmärkt. Hurra! Och då simmade jag inte ens helt för fullt, kunde ju ha crawlat lite men höll mig till bröstsim. Men vad glad jag blev.

Dessvärre lyckades jag få vatten i örat, vilket är en av mina största fobier*. Och nu vet jag inte om jag fick allt bort, hjäääälp!

Jag kommer inte att sova inatt.

*har haft världens öronimflammation som snorvalp p.g.a. poolvatten i örat. TRAUMA.

29.04.2013 kl. 21:23

Skittorsdag

Jag tror att jag ger upp med ridningen. Känner mig så överlopps på lektionen nuförtiden, särskilt då min grupp har förvandlats till nån slags inkörning av nya hästar - ja, inte för min del, men för dom andra, skitduktiga ryttarna som "flyttat in" på vår lektion - samtidigt som min favvolärare tydligen inte drar vår grupp mer.
Jag kan inte rida bra, men si det gör ju ingenting, jag kan ju bara lunka på och göra lite ditåt, och läraren koncentrerar sig på dom som kan och lär dom att bli ännu bättre istället. Och alla känner alla, alla rider tusen gånger i veckan, utom jag. Vittu så roligt.  

In case ni missade, jo jag tycker helt sjukt synd om mig själv. Särskilt då jag är i karkkilakko.

25.04.2013 kl. 22:16

Pumpdagboken

Dagens bodypumpvikter:
- uppvärming 3,5 kg/ända
- kyykky 10 kg/ända
- bröst 5kg/ända
- rygg 6kg/ända
- ojentajat 3,5 kg/ända /5kg i slutet
- haba 3,5 kg/ända
- askelkyykky 5kg/ända, hade stången alltså
- axlar 2 kg tyngder hela vägen
- magmuskler 5 kg

Det är knappast nån läsare som bryr sig om mina pumpvikter, men det är kul att göra statistik åt mig själv. Egentligen ett riktigt bra pass, ryggen kunde ha tagit ett kilo mer, och armar + bröst gick mycket bättre än förra gången. Hoppas på att kunna göra axlarna med tre kilo förrän programmet byter. 

Men det som stör är att jag har väldigt svårt att få inprickat ens två bp-pass i veckan p.g.a. sambons arbetstider. Frustrerande.

23.04.2013 kl. 22:08

Avslappningsmusik, varför?

Jag var på facial idag. Julgubben hämtade mig ett presentkort till lokala spa:t, och äntligen fick jag gå och få ansiktet inlindat i choklad. Härligt! Dessvärre så hade dom avslappningsmusik i bakgrunden. Och säg mig, HUR avslappnas man om man lyssnar på nån slags keyboard-version av - tadaa - en månraket som skjuter upp i rymden? Vem, varför, vah?! Okej, det fanns annat skit på cd:n också, men nedräkningen och kapow-ljudet från raketmotorn tog priset.

Den horribla pimpelipom-musiken fick mig att minnas Lilys förlossning. När jag på morgonen av Lilys födelsedag kom till sjukhuset trodde jag att det skulle ta en eeeevighet tills hon föddes. Så jag gjorde det största möjliga misstaget: skickade hem gubben för några timmar, och lämnade mig i en nyss utbildad barnmorskas händer. O herregud. Hon var snäll och trevlig, visst, men hon var inte världens bästa stödperson för nån som snart ska skjuta ut en bowlingboll ur sin precious för första gången i sitt liv. Men jag var mjäkig nog att go with the flow, så när hon föreslog ett bad tyckte jag det lät som en super idé. Tills hon lämnade mig i badrummet ensam. Ja, inte ensam, utan med en avslappnings-cd på för fullt.

Typ sekunden efter att hon gick ut, började Thö Värkarna. Helt pissigt, men absolut helvete blev det med den där satans cd-rösten i bakgrunden. Och spelaren var naturligtvis på andra sidan rummet. "Reeeentoudu. Tuuuunne aaaaltojen liplattavan kaaauniiiiseen raaantaaan, pimpelipom..." Om och f*cking om igen. Mina krystvärkar blev, som sagt, så helvetiskt starka i vattnet, att det enda jag förmådde göra var att försöka flyta med armar och ben spretande. Tänk er flodhäst meets sjöstjärna. Jag försökte guppa närmare cd-spelaren, men helt förgäves.

När barnmorskan kom tillbaka var jag bara så färdig på hela världen. Hon hade tur att jag varken kunde prata normalt eller använda våld, annars skulle hennes karriär ha blivit kortvarig.

Men tänk, ändå skulle jag kunna om hela faderullan igen. Crazy, I say.

23.04.2013 kl. 17:56

Ljusröd cement

Jag äter ca 2 kilo ljusröd cement till kvällsmat:

 

Nå jåå jåå. Det är gröt och kvarg och lingon. Men två kilo torde vara en ganska akkurat mängd.

22.04.2013 kl. 21:16

När man är trött och slapp

Jag insåg just nånting. Jag har blivit, i all hemlighet, nån slags bastufantast.

Jag är nämligen helt pisskakkamåndagstrött, men tanken av bastu x 2 får mig att orka till simhallen. De e heelt andra keikkor än att komma hem svettig från lenkki/pumpen och ta en snabb dusch. Ångbastu, here I come!
 

22.04.2013 kl. 19:22

Dubbelpass!

Ah, fiilisen är toppen! Jag bestämde redan igår att det ska bli både pump och simning idag. Sagt och gjort. Pumpen gick jättebra med tanke på att hostan satt kvar ordentligt ännu i onsdags. Jess! Efteråt släpade jag mig till simhallen, där jag mötte upp med hubbyn och tösen. De hade plaskat en tid redan, men lite hann vi leka krokodil tillsammans. Sen stack de och jag simmade en blygsam halv kilsa. Nu är jag hemma och mätt efter en megahög med mat. Gäsp, får man gå och lägga sig redan?

(Här kan ni föreställa er en snygg bild på mig sådär glad, tränad och fräsch. Jag orkar inte lyfta telefonen till ansiktshöjd.)

19.04.2013 kl. 20:14

In case of emergency

Jag väljer helst 'riktig' näring alla gånger, men ibland kommer sötsuget med mycket kort varsel, eller snarare sakta smygande men säkert. Då brukar jag ibland dra en sån här:



Allevos eller Naturdiets smoothies/shake. De är ju inga delikatesser* direkt, men jag har märkt att de hjälper rätt så bra mot akut sockerbehov. De innehåller ju nog socker, men hellre en burk 'smoothie' än en hel karkkipåse. Så innehåller dom ju dessutom en massa olika tillsatta vitaminer o skit. Så för en sugarnut som jag kan en sån här rädda från karkkiöverdos.



*choco fudge shake smakar översöt kakao, ska drickas endast kall för annors smakar den verkligen apsvett.
 

19.04.2013 kl. 13:34

Häst, katt, same shit

Min hjärna lyckades inte helt koppla av från hästflickemode* ikväll. Då jag kom hem efter ridlektionen kom en av missarna och strök sig längs mitt ben. Jag reagerade som om det var en häst som skuffades. Stackars lilla katt fick sig en ganska redig "såja, bakåt!"-puff av ridskon.

Djurplågaren, that's me.

 

*mode as in möud, inte fäsjön

18.04.2013 kl. 22:47

Varför alltid torsdagar?

Varje torsdag då jag kommer hem är jag som en våt trasa. Schloff säger det när jag däckar ner vid matbordet. Ögonen svider, jag maratongäspar och pratar i halva meningar. Perfekt vegetative state för kvällens ridlektion. Eller så inte. Och alltid, alltid på torsdagar.

18.04.2013 kl. 18:39

Jesus är död, klapp klapp

Jag måste bara dela med mig dotterns sång som hon komponerade och sjöng tidigare idag. Den var på finska, så här kommer originalversionen, var så god:

Jeesus on kuollut, taputetaan! *klapp klapp*

Jeesus on kuollut, taputetaan! *klapp klapp*

Nyt juhlitaan, nyt taputetaan, ja sitten vielä kahvitellaan, Jeesus on kuollut! *klapp klapp*

Jag antar att de på dagis har förklarat varför vi (krhm) kristna egentligen firar påsk. Tydligen har vissa delar av stoorin blivit lite oklara på vägen. Men, skam på mig, jag maindade inte alls, snarare dog jag av skratt. Jag tror att min plats i himlen är definitivt att glömma nu. Fniss. 

 

17.04.2013 kl. 22:01

Plask!

Eftersom jag ännu också har hosta, har jag avhållit mig från pumpen och spring. Men idag började jag vara så fäääärdig att ligga på soffan och tycka synd om mig, att jag beslöt mig för att fara och simma. ENSAM, för första gången på, hmm, två år? Nå, hur som helst, alltså hur ljuvligt är det inte att simma? Älskar det, särskilt då det känns lätt egentligen alltid, till skillnad från löpning eller ridning. En bra känsla det där med ett 'lyckat' pass.

En kilsa blev det idag, och sen - bastu, ahhh! Och ångbastu, dubbel-ahhh! Där satt jag och såg högst antagligen födande ut då jag försökte andas så djupt in genom munnen som möjligt (hostan, ni vet). Jag inbillar mig att det känns lite lättare att andas nu. 

Hädan efter ska jag nog försöka klämma in simning minst två gånger i veckan. Ja.

17.04.2013 kl. 21:01

Frustrat... *host host host*

Nu är det då elva dagar sen som jag blev sjuk, och hostan sitter kvar. Jag är så frustrerad! Jag funderar över att gå till läkaren, men vad kan han göra, skriva ut ett recept för Codesan? Vilket gör mig dödstrött dessutom. Voj kakka säger jag.
14.04.2013 kl. 20:02

Skitflunssa!

Enough said.

Den har hållit sig i en vecka nu. Tack, jag fattade poängen redan!
10.04.2013 kl. 00:08
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: