Medalj och allt vad det heter - och en shake.

I did it, yeeeeaaah! Drog mig till punttis alltså. Triceps (+ axlar), rumpa och mage fick känna min vrede idag. Jag belönar mig som bäst med en proteinshake, min första (av pulver, då) faktiskt. Överraskande okej.

Jag är helt tydligt taggad på punttis just nu, får alltid helt sjuk fiilis och vill genast träna typ alla muskler i kroppen. Hemligt lite avis på dom där på pullukka-programmet i TV som får träna sex timmar i dagen i två veckors tid. Kontorsjobb suuuuger!


Edit: Herreguuud vad tråkig min blogg ser ut, bara text. Ska försöka lägga upp lite mer bilder.
29.05.2013 kl. 23:40

Sol är härligt, men...

...liksom HUR trött kan man bli? Efter några timmar på stranden efter jobbet är jag helt färdig. Och så borde jag köra ett punttispass ännu ikväll. Jag döööör. Och suktar efter choklad dessutom.
29.05.2013 kl. 20:40

Barnbokstips för semesterresa?

Vi ska på resa till Spanien om två (2!) veckor. Nu funderar jag över läsbart åt femåringen att ta med på resan. Gärna en lite längre bok med kapitel, och helst med bilder, om nu inte på varje sida så i alla fall lite här och där. Boken får gärna vara lätt, man vill ju ogärna kånka på tegelstenar i kappsäcken.

Astrid Lindgren har vi kört ganska mycket av. Bullerbybarnen, Lotta på bråkmakargatan och Pippi är nog nära på genomläst redan. Ronja och bröderna Lejonhjärta är kanske lite onödigt skrämmande ännu, särskilt då Lilys kusin på tre år är med (och säkert också gärna lyssnar på). Jag är inte värst intona på att läsa högt ur serietidningar som Kalle Anka och så, det får hon gärna läsa själv sen när den tiden kommer.

Idéer?

27.05.2013 kl. 19:44

Nu bara måste det göras

No more excuses. Jag ska städa bilen idag. Och tro mig, där kommer att finnas sååå mycket skit. Sand, mynthon, slantar, smulor, pennor, tidningspapper, visitkort... Och hårstrån. Min arbetskompis-pendlarbuddy har sjukt långt hår, och ja, jag har lagt märke till att en del av hans hår bor nu i min bil. Och det är nånting äckligt över att rafsa bort nån annans döda hårstrån från bilsätet. Ufff.
Nåjo, sluta gnälla kvinna, och fram med dammsugaren!
26.05.2013 kl. 10:45

Som att andas genom ett sugrör

Jag var just ute på lenkki. Jag vet inte vad för träd/buske som blommar värst just nu, men efter att ha sprungit ca 500 meter kändes det redan asigt i lungorna. Luften gick varken in eller ut, lungorna funkade helt enkelt inte. Andingen pep och ven och jag hade bara lust att lägga mig på marken och dö. Samma känsla hade jag nästan exakt ett år sen, då jag sprang ett 10 km:s lopp här i Sjoki. Så. Det verkar som om jag blivit pollenallergiker på äldre dagar. 

It sucks. Sooo bad.
25.05.2013 kl. 18:59

Vårfest?

Efter lite surfande verkar det som om alla dagisar i världen har haft våravslutning idag.

Alltså på riktigt, ALLA har firat dagisvårfest idag. Utom vi då.

Hoppas jag innerligt.

*störtläser igenom alla dagismejl*

23.05.2013 kl. 23:34

Jess jess jess!!

Minns ni skittorsdagen? Nåh, hörni, Östermyran is baa-aack!

Idag hade jag samma häst som den där torsdagen. Och vet ni. Det gick så hohhobra idag! Jag och Tepa, vi var helt in the zone, fattade galopp åt båda hållen tosta noin vaan (jag är ofta betydligt sämre åt vänster), och ja, allt bara funkade. Läraren tänkte tappa hakan, hah! Hon den här nya har ju bara sett mig rida som ett pucko, med hukad rygg och ben som vispar, på hästar som inte vill. Tji fick hon! "Mä oon kyllä niin äimän käkenä ja ylpee susta!" Det är jag nog också. Voj lycka lycka lycka.
23.05.2013 kl. 22:24

Crossfit - pust!

Ja, fua frågade mig i sin kommentar om hur crossfiten var.

Svar: Siisti! Dock dödande, surprise surprise. Och detta var ju då inte ens ett helt pass, totalt tränade vi i typ 15 minuter.

Det var helt basic rörelser: knäböj med kettlebell, magmuskler (den här rörelsen), militärpress (pystypunnerrus), lådhopp, pull-ups (leuanveto) med rep/ringar/stång och sen spiderman crawl (här på youtube). Dessa gjorde vi i tur och ordning i 40 sekunder. Man fick ca 20 sekunder flåstid emellan stationerna och sen var det bara att köra på igen.

Första rundan gick väl okej, men redan det andra passet vid pull-upsen kändes ganska kakisegt! Och de sista lådhoppen var nog inte vackra...

Det här passet var tänkt som ett aerobiskt pass, tyngderna var från den lättare ändan och pulsen var hög hela tiden. Fr.o.m. nästa vecka kommer min punttis att börja köra 2 pass i veckan, ett pulshöjande och så ett som fokuserar mer på maxstyrka.

Summa summarum, jag gillade passet jättemycket! Jag trivs bäst med träning som drar musten ur mig helt och hållet, ni vet, spykänsla, svordomar och så. Då presterar jag bäst, tycker jag. Så jag ska nog definitivt försöka få in crossfiten i veckoplanen i sommar. :)

22.05.2013 kl. 23:13

Crossfit-testing idag, shiiit

Idag ordnar min punttis avoimet päivät, och en grej som man får testa gratis är crossfit. Och jag har lovat att pröva det tillsammans med hubbyn. Passet är bara en halv timme, men ändå. Mamma hjälp.
20.05.2013 kl. 17:57

FB-snörvel

Om det enda man vill skriva i ett FB-status är "Har inga ord(!), snyft" och ingen tillägsförklaring vill uppges (naturligtvis inte, orsaken är ju superprivat, liksom), så rekommenderar jag två alternativa metoder:

a) berätta om det ledsamma privat för nån bra kompis,

b) berätta om det ledsamma privat för nån bra kompis.

Förlåt mig, det är väl en outskriven regel att inte kommentera FB-uppdateringar i blogginlägg, men min bägare rann just över. Kloka, trevliga, snälla människor, vad går det åt dom i ansiktsboken? Vad är detta otroliga, nästintill barnsliga behov av uppmärksamhet och sympatikramar av halvbekanta? Känns det verkligen bättre sen?

17.05.2013 kl. 14:40

Stugliv is da shit

Vi har ju ingen egen stuga, men tack vare världens bästaste syrra (igen), får min familj också nu och då njuta av lyxen att spendera ett stugveckoslut i rukukläder och kumppare.

Eller kanske t.o.m. i bikini i det här vädret?

Ruovesi-stranden sju veckor sen:


Vad jag hoppas stranden ser ut som imorgon:


Om nån hade 15 år sen sagt att jag en dag blir så här galet lycklig över ett stugveckoslut, skulle jag ha pissat på mig av skratt. Nu är det väl bara att konstatera; medelålderslivet, I'm coming.
 

17.05.2013 kl. 11:05

Late shift

Är man lat så är man. Lägger man sig och lurkar på soffan efter middag så står man för sitt kast - och tar kvällsträning kl. 22:15. Liiite segt.

Men det positiva? Man behöver inte direkt stå och köa:

Det var bara jag (och övervakningskameran) alltså. På bilden sportar jag några av dom nya träningskläderna, men mina armar darrade som fan så linnet ser man ju inte så mycket av. Oh well.

P.S. Telefonskalet är från HM:s barnavdelning. Jag blir aldrig vuxen.

15.05.2013 kl. 23:29

Fem frågor & svar

Jag snodde de här kluriga frågorna av Pia. Min snorfyllda hjärna funkar inte med att skriva nåt djupt och meningsfullt just nu, så here goes:

1) om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle det vara?
Nothern Exposure (Villi Pohjola). Fiilis. Natur. Galna typer. Fula vinterkläder. What not to love?

2) använder du ordet "hen"? om ja, när och hur?
Nä. Eller tja, kanske jag har använt det typ två gånger om nåns bebis i magen. Jag ställer mig neutralt till ordet, behövs det nån gång kan jag nog använda det. Men allmänt sett är jag nog väldigt utanför den hetsade hen-diskussionen.

3) om du var en ståtligt träd, var skulle du villa stå då?
I observatorieparken, på en plats där en massa snatisar skulle kunna klättra upp på mig och kolla in Sverigebåtarna och nyårsraketerna och annat siisti.

4) finns det en fråga du inte vill svara på? alltså inte en av mina, utan helt allmänt, vad svarar du inte på?
Jag funderar och funderar, men nä, kommer inte på nåt. Har inte problem med att berätta lön eller bostadspris, födelseår eller vikt. Mitt svar beror mera på den som frågar än på frågan i sig.

5) favoritpryl?
Datorn? Den använder jag väl mest. Och kaffekokaren.

Japp. Nu lunch. Om nån vill ha frågor av mig så är det bara att säga hep så levererar jag.
 

14.05.2013 kl. 11:57

Äkta kvinnor

Det här otroligt fina blogginlägget (på engelska) nuddar lite på vad Linn skrev om kroppsfixering, utseende etc. Läs.
07.05.2013 kl. 21:54

Dagens.

Dagens väder: Soligt, men blåsigt som fan. Sviiinkallt.
Dagens aktiviteter: 1 x gungkarusell, 1 x bilkarusell, 1 x griståget.
Dagens köp: 2 x kaffe, 2 x glass, 1 x pillimehu, 1 x ballong

Dagens bästa: Att skynda hem och äta glassen inne i rumsvärme. Tina upp. Titta på DVD.Så var Valborg avklarat!

01.05.2013 kl. 11:41
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: