Lenkkianalys

I did it! Jag sprang! Hela fem kilometer, plus nerjogg. Vad som var verkligen överraskande var att tiden blev 30.57, vilket för mig är hujsigt bra, med tanke på att jag nästan aldrig har löpt längre än tre kilometer under 6.00-fart och mina bästa pass har gått i just 6.00. Jag var så nöjd!

Men, jag vet inte är det pollen eller vad, men mina bihålor tänkte sprängas efter passet. Sprängas, I tell you. När jag kom hem, nös jag tolv gånger i sträck och näsan började rinna. Och visst kände jag av det i andningen också, jag lät som en älg i brunst. Vilket är sjuttons synd, eftersom benen kändes så lätta och knäna gnällde inte alls under passet.

En annan sak som jag lade märke till var att Garminen ansåg att min puls låg på 240 som högst... hmm, nej? Har nån annan haft Garminen att visa kreisiga siffror?
17.06.2014 kl. 09:56

Laddade Garminen

Garmin har fått sig en dos energi idag. Vilket betyder att jag ska på lenkki ikväll. Har inte sprungit på sisådär, hmm, ever? Detta kommer att bli spännande hemskt.
16.06.2014 kl. 13:33

Träningspass

Jag har förresten fått in ett nytt träningspass nu och då - arbetsresorna på cykel, nämligen. Tur-retur blir ca 12-13 kilometer, vilket är helt okej, det går an även i lite sämre väder. Synd nog så är L på dagis t.o.m. juni, vilket innebär att då det är min tur att kuska till dagis får det bli bil. Dagiset ligger alltså på samma avstånd hemifrån som mitt jobb, och över fem kilsa är för mycket för vår sexåring att klara av på cykel/till fots. Men i juli hoppas jag på att cykla oftare, rentav varje dag kanske? Har lite lust att slå vad om det med mig själv om att jag tar cykeln varje dag, men om vädret är absolut horribelt kan det hända att jag tänker om.
19.05.2014 kl. 16:16

13 & 14. More of this + dirty

Gammal bild som funkar bra på bägge teman:


(Varför har jag krona på huvet? Ingen aning.)

Jag var alltså på bodypump, more of that! Och nu är jag smutsig, eftersom jag glömde att jag inte kan duscha hemma (fuktmätning IDAG, iiii!!). Hmm, parfym är ju menat precis för såna här tillfällen, eikö?

Om bodypumpen, jag har inte varit på lektion på jääättelänge. Härregud det märktes. Och kändes. Värst av allt var dock att jag fick nån slags pollen?-anfall mitt under passet. Jag fick inte luft! Började se små stjärnor i synfältet och var så på vippen att svimma. Men haldade det till slutet av biisin, satt mig ner och lät som en pipande åsna en stund. Men det gick om sen, tur nog. 
15.04.2014 kl. 09:14

Dagens high and low

Veckans hittills high: gårdagens ridlektion (dubbeltimme). Hur löjligt lycklig jag blir av att lyckas på hästrygg! Det var hinder som gällde. Det var nog inga svindlande höjder vi skulle över, men ändå. Och vet ni, hinder är min grej, helt tydligt. Jag vågar pressa på och är mycket bättre fokuserad då. Har liksom flow på. Och visst värmer det hjärtat när man dessutom får positiv feedback. "No nyt menee tosihyvin!" säger vår rätt så kritiskt lagda (men trevliga) lärare, och jag strålar som en sol. Är det såhär som man kände sig som liten tös när man lyckades bra med nåt? Jag tror det. För jag känner mig som en lycklig liten flicka.

Veckans low blir lite mer vagt, men jag måste bara få skriva ut att ibland, ibland blir jag bara så häpen över vuxna människors fräckhet, både när det gäller bekanta och obekanta. Har nästan lust att vara lite fräck tillbaks, men fösöker hålla mig själv ovanför sånt. Men ibland önskar jag att jag fick visa mittfingret åt folk, direkt i ansiktet.
11.02.2014 kl. 08:54

Date night (eller training day?)

Idag ska vi köra gemensamt gympass med herr V. Jag insåg just att jag verkligen ser fram emot det. Det är som en date - vi gör nåt kul tillsammans, utan barn, helt koncentrerade på det vi håller på med. Jag ser på honom att han gillar att agera 'tränare' åt mig, och jag gillar att ha honom som tränare.

Lustigt på nåt sätt att en massa svett, fula miner och mjölksyra gör en sådär extra kärlekslycklig inuti.
24.01.2014 kl. 10:38

Hjärnvärk

Idag har jag pratat i åtta timmar med en superkul konsult om facebook, hemsidor, blogginlägg (inte dessa, dock), twitter, LinkedIn, mejllistor, Google och allt där emellan. Även om det var en hujsigt bra dag är jag alldeles utmattad. Skulle så gärna skriva mer ingående, och har en massa jobbrelaterade tankar som jag vill vädra här på bloggen, men hjärnan är i totalt tiltläge. Another day.

För att vädra huvudkontoret ska jag riva mig till punttis just nu. Till fots. Astran hanterar minusgrader lite dåligt.

***Edit. Det lönar sig att ta med sig punttiskamorna och -kortet om man ska på punttis. Blev inget styrkepass, istället 10,5 kilometers promenad. Lika bra så.***
21.01.2014 kl. 20:27

Som en gammal mummu i överstor gungstol

Så skulle jag analysera min ridlektion idag. Håhhåå. Benen var såå sjuka, och så var det ju svinkallt så jag hade cirka tre fungerande fingrar. Så red jag på Kipsu, som är stor och rör sig med bounce.
Bounce var inte riktigt min grej idag.
20.01.2014 kl. 20:33

På den tredje dagen...

...har hon fortfarande så attans ont i lårmusklerna. What can I say, sambon drar effektiva träningspass.

Jag ska rida idag klockan fem. Bomlektion (puomitunti), d.v.s. en stor del av timmen ska ridas i lätt sits.

Det är nästan, nästan så, att jag hoppas de inhiberar timmen p.g.a. minusgraderna.

20.01.2014 kl. 09:08

Tänker inte stiga upp imorgon

Jag hade benträning med sambon. Arma dagar jag kommer att ha sååå ont det här veckoslutet.

Veckans tips förresten: lämna inte träningskläderna i en bil hela dagen då det är minus femton ute. Inte trevligt att klämma på sig verkligen ISkalla tights.
17.01.2014 kl. 17:52

Flås flås

Nämen nu. Sparka upp mig, nån! Sen vi kom tillbaks från Spanien har min träning bestått av fyra ggr ridning. INGET annat. Iofs så har det inte stört mig så värst mycket, men kröhöm, dagens ridning berättade den dystra sanningen: ingen kondis har den här tjejen. De nada. Flåsade som crazy. Nu måååste jag få igång mig!

Aijo, det nya jobbet har börjat. Mycket lovande! Känns ganska siisti att få beröm, hade nästan glömt hur bra det känns. :)
21.08.2013 kl. 21:38

En vecka till semester

Och jag känner mig allt krassligare. Jag nästan hoppas att mina symptom har med pollen att göra, för då kan det ju hända att dom försvinner under resan. Sablar också, skulle ha så lust att springa när det är varmt och härligt väder ute, men det kan inte hjälpas.

Och vad är det för en Murphys lag som gör att man känner sig allmänt pösig och ful just när man ska börja välja semesterkläder? Argh.
03.06.2013 kl. 19:03

I spänd förväntan

Sitter och kikar in hos fua, heidi, mammaspring och maratonmamman stup i kvarten. Hallå, vill se och höra hur Stockholm har varit, ju!
01.06.2013 kl. 18:28

My happy place

Nytt Bp-program, yay! Efter en lätt jävlig arbetsdag var det så skönt att svettas lite.


Bilden ljuger, vanligtvis är det nog dubbelt upp med tyngder då stången är i nacken. (Jag är alltså superstark.)
31.05.2013 kl. 20:18

Dagens fiilis

Pust. 29 grader i dag, och det märktes på orket. Jag hämtade hem en sån här från dagis idag:


Smutsig, svettig och alldeles slut, det var hon. Samma fiilis har jag nu, efter en timmes ridning. Håhhåh vad död jag är.

Förresten, kolla in frökens skjorta. Snygg va?

Den är min. Hubbyn har skött om tvätten igen. Och han har (igen) tyckt att min skjorta är Lilys storlek och stoppat in den i hennes byrå. Så hon har haft den på sig på dagis idag. Undrar just om dagistanterna har reagerat.

Men visst är herr hubby underbar. Han har nämligen också en gång tyckt att jag använder pinka trosor i storlek 98/104. Tala om smicker!
30.05.2013 kl. 23:01
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: