Bästa partybiisina?

I världen av pop, rock etc, vilka är dina absoluta favoriter för partyparty / dans / fiilis? Låt höra, folks!

...utom om du diggar techno, hard rock-örinä eller 90-talet. Eller Celinè Dion. Då är jag inte så värst intresserad.
16.06.2014 kl. 13:38

Pyssel och planer

Det har blivit lite skralt med uppdateringar på bloggen (igen), men jag har så mycket på g just nu. Men skönt att säga, det är en massa positiva grejer! Vi kommer att få helt huippubesök de kommande veckosluten, sen ska jag faktiskt pyssla lite med bröllopsinbjudningarna (vilket jag INTE skulle göra, men oh well), sen ska andra bröllopsrelaterade grejer fixas, men jag vägrar att ta stress och tänker fortsätta andas helt vanligt. Det enda lilla minuset är att det har blivit och bliver lite ont om tid för motion, och p.g.a. dumma spysjukor, gubbens arbetstider etc. har jag inte suttit på hästrygg på en månad nu. Kaki också! Pia, du kunde väl skicka en liten häst (eller ponny) på posten åt mig, till låns för en månad eller så? Tack på förhand!

 
26.05.2014 kl. 12:39

Hänt sen senast

Torsdag: målade väggar till 4.30 på morgonen. Sov några timmar. Steg upp och inledde flyttdagen. Packade och roudade och agerade pizzalähetti och roudade igen tills klockan var nio. Åkte ännu till svärmor fram och tillbaks. Satt mig ner i soffan i nya hemmet bland femton sopsäckar kl 23 på kvällen.

Fredag: stack till jobbet kl 9. Försökte frenetiskt fundera och planera ut dagen och det inkommande veckoslutet så att jag skulle få så mycket som möjligt i ordning hemma, då hubbyn har jobbveckoslut.

Fredag kl. 10.30: blev överraskad på jobbet av syrran och några kompisar. Möhippa-dags! Hjääälp.

Fredag - söndag: På Stokis-kryssning. Otrolig feelis, otroligt väder, otroligt sällskap. Så himla mycket skratt!

Söndag kl 18. Tåget från stadi anländer till Seinäjoki. Åker hem. Sopsäckar. Lådor. Kläder. Kaos kaos kaos. Andas andas andas.

Måndag på jobbet: En verkligen skit retur till vardagen. Har inte ord att beskriva det. But it ain't good.

Jag är helt slut. Over and out.

 

28.04.2014 kl. 11:00

Catering-logik

I januari har jag spenderat rätt så mycket tid på att googla pitopalvelu + Etelä-Pohjanmaa, och efter rätt så mycket surfande finns det några frågetecken ovanför huvudet.

Frågetecken 1. Hur kan komma sig att det kostar mera för catering om man har t.ex. 60 gäster och inte hundra? Det går ju åt mindre mängder råvaror, det tar (väl) mindre tid att tillreda maten, rätterna för mindre plats, det krävs inte lika mycket personal. What's the catch, liksom? Okej, vi har inte direkt blivit utsatta för det att priset är högre p.g.a. mindre antal gäster, men det är tydligen ganska vanligt att catering-tjänster kör med den här politiken. Visst fattar jag att det för många tjänster och produkter är logiskt att erbjuda rabatt ju större mängd som köps, men nu tycks många catering-tjänster göra det klart att det blir dyrare ju färre människor det är som ska matas. Väldigt ologisk marknadsföring, tycker jag. 

Frågetecken 2. Hur svårt kan det vara att göra en simpel och snygg hemsida med aktuell och relevant information?

Frågetecken nr 2 gäller förresten även DJ-tjänster. Jag är inget superproffs i webdesign eller webb-baserad marknadsföring, men camoon.

27.01.2014 kl. 10:42

Namnlappar

Jag ville inte, att vårt bröllop kommer att kräva väldigt mycket pysslande, men jag fick en aha-upplevelse på Tiimaris rea och fyndade platskort (egentligen julklappsetiketter). Så råkade jag hitta en rolig alfabetstämpel, så platskorten (namnlapparna, what ever) till borden blev ett pysseljobb. Håhå, jag var superduktig och gjorde alla korten så gott som klara redan!

Very easy och very simple, som jag gillar det:


Barnens namnlappar, första versionen. De gjorde vi med Lilys monsterstämplar på vanlig kortkartong. Får se om vi gör dom mer spännande ännu.

19.01.2014 kl. 21:21

Bröllopsbloggen (argh)

(Det hoppar tydligen lite sporadiskt hit och dit, innehållet i mina inlägg. Oh well!)

Vi ska gifta oss i sommar, herr V och jag. Vi har bokat festplats (kyrka behövs inte, det blir civilrättegång, höhöhö), jag har köpt min klänning (som jag inte sett sen augusti och som förhoppningsvis ännu passar) och gästlistan börjar vara så gott som klar. Eller klar är den. Vårt bröllop kommer att bestå av ca 70 vuxna nära och kära + de gästers barn, som vi känner personligen. Väldigt få släktingar är inbjudna, om syskon, syskonbarn och föräldrar inte räknas. Mest är det vänner som vi verkligen vill fira med. De flesta bor i Hfors-regionen.

Men. Nu har jag då t.ex. en kompis som jag känner från stadiåren som bor rätt nära oss. Vi har hållit kontakt, vilket jag tycker är naturligt eftersom vi känner varandra och har dessutom få andra långvariga kompisar som bor här i trakten. Jag hade dock inte tänkt bjuda in henne till bröllopet. Men hon tror att hon får en inbjudan ("-Oj vad det ska bli kul att fira ert bröllop!"). Och inte nog med det, hon tror att hon kommer att vara med och planera min möhippa. Hmm, nej..?

Ärf. Hur jag än kommer att handskas med problemet, kommer hon att ta illa upp och antagligen bryta kontakten helt och hållet. Det gör knappast nån skillnad för henne, att vi inte har a) plats, b) pengar att bjuda in alla vi känner.

Jag undrar; vad är etiketten liksom, när det gäller att prata bröllop med folk som inte är inbjudna? (Det var alltså hon som tog upp ämnet bröllop i nån diskussion.) Ska man säga typ, "Sorry, du är inte bjuden så jag ids inte prata om det"? Jag menar, jag har då verkligen inte varit på alla mina kompisars bröllop, men aldrig har jag känt mig utelämnad eller ledsen. Eller bjudit in mig själv heller. Så vitt jag vet.

Krångligt.

07.01.2014 kl. 14:06
35-årig helsingforsare som bor i finskspråkiga delen av Syd-Österbotten med man och dotter. Tjafsar om ditt och datt, bl.a. barn, hemmet, träning och sockerberoende. Spännande!

Follow on Bloglovin


Du kan mejla mig på ostermyran ät gmail.com.

Bloggar jag läser: